MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Vineri, 25 Noiembrie 2016

2 decembrie, zi liberă pentru elevi, studenţi şi profesori

clasa_goala_250.jpgElevii, studenţii şi profesorii au zi liberă vineri, 2 decembrie, a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat transmis presei. "În conformitate cu decizia Guvernului României, ziua de vineri, 2 decembrie 2016, este liberă pentru toţi salariaţii din sectorul public, după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală: 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României)", se arată în comunicat.

Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Guvernul a decis ca 2 decembrie să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

clasa_goala_250.jpgGuvernul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care 2 decembrie 2016 a fost declarată zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.
"S-a stabilit azi printr-o hotărâre ca ziua de vineri, 2 decembrie 2016, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală, (...) 30 noiembrie şi 1 decembrie, respectiv după Sfântul Andrei şi Ziua Naţională", a spus Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

uvvg.ro

Luni, 21 Noiembrie 2016

Dacian Cioloș: “Diminuările salariale în învățământ au fost greșeli”

ciolos_guvern.jpgPremierul Dacian Cioloș a admis, vineri, la Iași, că au existat greșeli în actul normativ în baza căruia au fost diminuate salariile unor categorii de angajați din sistemul de învățământ, afirmând totodată, la întâlnirea cu un grup de protestatari membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar din județ, că Guvernul va încerca să repare erorile produse prin Ordonanța 20/2016. "Diminuările au fost greșeli. O să le reparăm cât putem", a afirmat Cioloș.

Joi, 17 Noiembrie 2016

Decanii facultăţilor de medicină susțin că, prin adoptarea OUG privind modificarea Legii sănătăţii, se încalcă principiile democratice

Asociaţia Decanilor Facultăţilor de Medicină din România reclamă adoptarea ordonanţei pentru modificarea şi completarea Legii 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi consideră că acest lucru "încalcă grav principiile democratice", deontologice şi academice care stau la baza învăţământului universitar şi postuniversitar, dar şi a activităţii medicale din România.

focality
ub.ro

Miercuri, 16 Noiembrie 2016

Noi reglementări privind dezvoltarea învăţământului profesional dual

scoala_meserii.jpgTinerii în vârstă de maximum 26 de ani, absolvenţi ai învăţământului obligatoriu, care au întrerupt studiile, vor avea acces la programe de pregătire profesională de tip dual, prin unităţile de învăţământ de stat, în mod gratuit, începând din anul şcolar 2017 - 2018. Guvernul a aprobat pe 16 noiembrie o OUG care actualizează reglementările în materie din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.

Miercuri, 16 Noiembrie 2016

Rectorii universităţilor de medicină nu sunt de acord cu OUG de modificare a Legii Sănătăţii

Rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România nu sunt de acord cu modificarea Legii nr. 95/2006 (Legea Sănătăţii) prin OUG, întrucât, susţin ei, nu se justifică, în niciun fel, urgenţa.
"În spitalele clinice, aflate în contract instituţional cu o Universitate de Medicină şi Farmacie (sau cu o Facultate de Medicină / Medicină Dentară), directorul medical trebuie să fie cadru didactic, recomandat de Senatul Universitar, pentru asigurarea învăţământului universitar cu studenţii, a celui postuniversitar (rezidenţi, formare de medici specialişti etc.), a cercetării ştiinţifice biomedicale, a educaţiei medicale continue etc., în raport cu curriculele de pregătire şi cu strategia universităţii", afirmă aceştia, întruniţi la Târgu Mureş, cu ocazia şedinţei Consiliului Naţional al Rectorilor.Miercuri, 16 Noiembrie 2016

Guvernul a adoptat metodologia de calcul şi tarifele maxime pe kilometru ce pot fi percepute în transportul şcolar

transport scolar.jpgGuvernul a adoptat metodologia de calcul şi tarifele maxime pe kilometru ce pot fi percepute în transportul şcolar, informează Executivul. Conform sursei citate, tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor ce pot fi practicate de operatorii de transport rutier variază de la 10 lei (fără TVA) pentru distanţa minimă de 3 kilometri, până la 174 de lei (fără TVA) pentru distanţa maximă de 50 de kilometri.

Marti, 08 Noiembrie 2016

Guvernul contestă la Curtea Constituțională ordonanța de urgență care prevede mărirea salariilor din Educație și Sănătate

ciolos_guvern.jpgPremierul Dacian Cioloș a anunțat că Guvernul este nevoit să ceară un control de constituționalitate în cazul legii prin care se modifică prevederile OUG 20/2016. "Suntem nevoiți să cerem un control de constituționalitate a acestei legi care a fost adoptată și vreau să fiu foarte clar: această solicitare de control de constituționalitate vizează doar legea care modifică ordonanța de urgență și nu ordonanța de urgență ca atare. Deci ceea ce s-a decis prin ordonanță de urgență, indiferent de ce decide Curtea Constituțională, rămâne aplicabil în continuare", a precizat Cioloș, la Palatul Victoria.

usamv

Luni, 07 Noiembrie 2016

Deputații au adoptat Ordonanța de Urgență 20/2016, care prevede majorări salariale în Educație și Sănătate

camera_deputatilor.jpgPlenul Camerei Deputaților a adoptat, luni, Ordonanța 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educație și Sănătate în medie cu 15%. Au votat "pentru" 184 de deputați, iar unul nu și-a exprimat votul. Deputații din Comisiile de buget și de muncă au aprobat, săptămâna trecută, un amendament referitor la sistemul sanitar, care prevede că, "începând cu 1 decembrie 2016, sporurile și alte drepturi salariale specifice activității se vor calcula prin raportare la salariul de bază'', și nu la cel din 2009.

Miercuri, 02 Noiembrie 2016

Sorin Câmpeanu: "Legea manualului şcolar trebuie să fie prioritară pentru viitorul guvern"

campeanu_sorin3.jpgFostul ministru al Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, la Timişoara, că o lege a manualului şcolar, care ''să fie scoasă de sub incidenţa generală a legii achiziţiilor publice'', trebuie să fie prioritară într-o viitoare guvernare.
''Prioritară este o lege a manualului şcolar (...) înseamnă o reglementare care să scoată manualul şcolar de sub incidenţa generală a legii achiziţiilor publice, să se poată organiza prin competiţie un proces de selecţie a celor mai bune variante de manuale, iar statul, eventual, o variantă, pe Editura Didactică şi Pedagogică, să poată asigura tipărirea acestor manuale'', a afirmat Sorin Câmpeanu, la o conferinţă de presă a ALDE.Pagina 1 / 53  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter