MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Duminica, 23 Octombrie 2016

EDU CER solicită lista şcolilor doctorale care au beneficiat de fonduri europene prin POSDRU

edu-cer-sigla.jpgEDU CER a solicitat, printr-o adresă oficială, miniştrilor Educaţiei, Mircea Dumitru, şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, lista şcolilor doctorale care au beneficiat de fonduri europene din programul POSDRU pentru exerciţiul financiar 2007 - 2013, precum şi valoarea în euro a acestui suport financiar pe fiecare şcoală doctorală, informează un comunicat transmis pe 21 octombrie.

Miercuri, 19 Octombrie 2016

ANOSR acuză Guvernul că nu a adoptat nicio măsură care să faciliteze incluziunea socială a studenţilor

anosr_logo.jpgAlianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a acuzat Guvernul că "nu a adoptat nicio măsură" care să faciliteze incluziunea socială a studenţilor şi că nu a dat curs niciuneia dintre propunerile federaţiei în acest sens, studenţii ameninţând cu forme de protest în cazul în care Executivul nu va demara "acţiuni concrete".
Potrivit unui comunicat de presă ANOSR, în continuare, sistemul de învăţământ superior românesc este unul "deloc accesibil" tinerilor proveniţi din categorii defavorizate, iar Guvernul şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice "refuză să conştientizeze şi ignoră această situaţie".

uvvg.ro

Duminica, 16 Octombrie 2016

Marius Nistor: "Nimeni nu ar trebui să se simtă umilit de itemii formulaţi la concursul pentru directori"

nistor_marius.jpg Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a apreciat că "nimeni nu ar trebui să se simtă umilit" vizavi de modul în care au fost formulaţi itemii care urmăreau să scoată în evidenţă capacităţile cognitive ale candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de directori şi directori adjuncţi ale unităţilor din învăţământul preuniversitar.

Joi, 13 Octombrie 2016

Sorin Cîmpeanu: "Se impune adoptarea variantei Bacalaureatului diferenţiat"

campeanu_sorin2.jpgPreşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se impune cât mai rapid finalizarea procesului de consultare şi adoptarea variantei de Bacalaureat diferenţiat. "Nu avem în România o reglementare coerentă în educaţie în general, în învăţământul profesional în special. (...) Spun deficit de reglementare pentru că nu avem încă un Bacalaureat specializat, un Bacalaureat profesional. Toată lumea se îndreaptă către Bacalaureatul teoretic şi avem 500.000 de absolvenţi de liceu fără Bacalaureat".
"Consider că la acest nivel de reglementare se impune cât mai rapid finalizarea procesului de consultare şi adoptarea acestei variante de Bacalaureat diferenţiat. O variantă care să nu stopeze evoluţia profesională a absolvenţilor acestui tip de Bacalaureat. O variantă care să fie opţiunea elevului pentru un anumit tip de Bacalaureat, nu ceva impus", a afirmat Cîmpeanu, la conferinţa cu tema "De la şcoală la profesie. Corelarea sistemului de învăţământ cu piaţa muncii".

focality
ub.ro

Miercuri, 12 Octombrie 2016

Federaţia Coaliţia pentru Educaţie salută decizia MENCS de a organiza concursul pentru directori

beteringhe_emanuel.jpg Federaţia Coaliţia pentru Educaţie salută "determinarea şi eforturile" Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) de a organiza concursul pentru posturile de directori ai unităţilor de învăţământ. Totodată, coaliţia îşi exprimă încrederea că acest proces "este valoros" pentru educaţia din România şi consideră concursul ca începutul profesionalizării managementului din şcoala românească.

Miercuri, 12 Octombrie 2016

Caravană de promovare a carierei organizată de Asociaţia Elevilor în 8 localităţi din judeţul Constanţa

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), sprijinită de lideri informali şi formatori de opinie, a iniţiat şi susţine, în premieră naţională, Caravană ABC-ul carierei, un proiect ce se vizează promovarea programelor de orientare profesională în rândul comunităţilor şcolare din opt mari localităţi ale judeţului.Duminica, 09 Octombrie 2016

Federaţia "Spiru Haret" solicită amânarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori

fed spiru haret.jpgFederaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" solicită Ministerului Educaţiei amânarea concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din şcoli, ca urmare a problemelor apărute în organizarea acestuia. FSE "Spiru Haret" declară, într-un comunicat de presă, că este obligatorie amânarea concursului, reevaluarea tuturor dosarelor candidaţilor respinşi şi organizarea acestuia în condiţii de normalitate.

Duminica, 09 Octombrie 2016

Consiliul Naţional al Rectorilor susține că există prea multe programe de licenţă şi masterat fără suficientă aplicabilitate în piaţa muncii

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR), care s-a desfăşurat la Târgu Mureş, a ajuns la concluzia că în universităţile din România există prea multe programe de licenţă şi masterat care nu au suficientă aplicabilitate în piaţa muncii şi se impune reducerea numărului acestora.

usamv

Duminica, 02 Octombrie 2016

Membrii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" Teleorman şi-au ales structura de conducere

Membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Teleorman şi-au ales noua conducere şi, totodată, au adoptat viitoarea strategie a Sindicatului ''Spiru Haret'' pentru următorii patru ani. Pentru a cincea oară consecutiv şi fără contracandidat, preşedinte al sindicatului a fost ales Teodor Spiridon.

Duminica, 25 Septembrie 2016

Studenţii români din străinătate au semnat un protocol de colaborare cu MApN

lsrs.jpgReprezentanţii Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) s-au întâlnit cu ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, pentru a încheia un acord strategic de colaborare, ce reprezintă un pas important pentru implementarea propunerilor Ligii de încurajare a întoarcerii spre ţară a tinerilor cu studii peste hotare, informează un comunicat de presă remis de LSRS.
Astfel, LSRS şi MApN vor organiza iniţiative comune prin care vor oferi stagii de practică celor interesaţi, facilitând totodată schimburi de bune practici între instituţiile academice româneşti şi cele din străinătate:<<<  Pagina 2 / 103  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter