MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Marti, 15 Noiembrie 2016

14 unităţi de învăţământ gălățene sunt implicate în proiectul ''Prevenirea conflictelor în şcoală''

Un număr de 14 unităţi de învăţământ din Galaţi sunt implicate, în prezent, într-un proiect educaţional destinat prevenirii conflictelor în şcoală, derulat la iniţiativa Centrului de Mediere Alfa, centru înfiinţat şi membru al unei reţele europene de specialitate pe acest domeniu - Infrastructura pentru Pace, a anunţat reprezentantul unităţii de mediere, Laurenţiu Dumbravă.

Marti, 15 Noiembrie 2016

Microsoft și Code.org lansează Minecraft Hour of Code Designer, un tutorial de programare gratuit pentru elevi și profesori

Microsoft_logo.jpgMicrosoft și Code.org au lansat pe 15 noiembrie Minecraft Hour of Code Designer, un tutorial de programare pentru elevi și profesori creat pentru Hour of Code, o campanie globală anuală desfășurată în cadrul Săptămânii Educației în Informatică, în perioada 5-11 decembrie. Noul tutorial web, disponibil gratuit la http://code.org/minecraft, le permite programatorilor începători să creeze și să distribuie propria lor variantă de Minecraft. Microsoft considera că fiecare tânăr ar trebui să aibă oportunitatea de a învăța informatică, pentru că aceasta le dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și de gândire critică necesare în această lume alimentată de tehnologie.

uvvg.ro

Marti, 15 Noiembrie 2016

Campania “Votez pentru Sănătate” își propune să transforme sănătatea într-o prioritate reală pentru toți românii

votez_sanatate.jpgCampania “Votez pentru Sănătate” își propune să aducă sistemul de sănătate românesc în topul priorităților decidenților politici, dar și al tuturor romanilor, în contextul alegerilor parlamentare de la sfârșitul acestui an.
Indicatorii stării de sănătate a românilor reflectă tarele unui sistem medical depășit, care generează costuri ridicate, în ciuda performanței scăzute. La nivel statistic, toate acestea sunt reprezentate prin cifre care situează România pe poziții codașe ale clasamentelor europene, cu aproape 50% decese evitabile, o mortalitate generală cu 25% peste media Uniunii Europene sau o rată a mortalității infantile de 2,5 ori mai mare decât media UE.

Luni, 14 Noiembrie 2016

Creșterea nivelului plagiatului în învăţământul secundar şi superior

turnitin.jpgPlagiatul a fost întotdeauna o problemă pentru cei care sunt preocupaţi de încălcarea drepturilor de autor şi dreptul de proprietate asupra ideilor--şi anume autorii şi editorii. Şi da, plagiatul este, de asemenea, un motiv de îngrijorare pentru mediul academic. Totuși, abia recent plagiatul a devenit o problemă tot mai mare pentru cadrele didactice, cercetători şi publicul larg, deoarece noi cazuri de plagiat apar în fiecare zi. Indiferent că este vorba de plagiatul unei melodii, jurnal ştiinţific, discursul unui politician sau de studenții de la o universitate, frecvența plagiatului pare să fie în creștere.

focality
ub.ro

Luni, 14 Noiembrie 2016

O fabrică clujeană de procesare a cărnii, pilon pentru învăţământul profesional

Investitorul clujean Cosmin Moldovan a deschis, în localitatea Dezmir, o unitate de procesare a cărnii în care a investit peste 600.000 de euro, fabrica urmând să fie un important pilon în dezvoltarea unui centru de pregătire pentru învăţământul dual în domeniul alimentar. Investiţia în fabrica de 840.000 de metri pătraţi se ridică la suma de 670.000 de euro, proiectul fiind finanţat de firma clujeană Moldovan - Carmangeria Sânnicoară din fonduri proprii şi cu ajutorul unui împrumut bancar.

Joi, 10 Noiembrie 2016

Aplicație online pentru înscrieri individuale la Proiectele Educaționale Cangurul

cangurul_inscrieri.jpgProiectele educaționale Cangurul vă aduc noutăți pentru anul școlar 2016-2017. În urma solicitărilor primite din partea elevilor şi ale părinţilor de a participa la Proiectele Educaţionale Cangurul, a fost creată pe site-ul www.cangurul.ro opţiunea Înscriere Online Individuală.
Opţiunea se adresează tuturor elevilor din clasa pregătitoare şi clasele I-XII care doresc să participe la proiectele în centrele de testare IDEE. Începând din 11 noiembrie 2016, elevii pot accesa această optiune, înscriindu-se la unul sau la mai multe Proiecte Educaţionale Cangurul. După completarea datelor în formularul online, participantul va primi un mesaj de confirmare a înscrierii sale. Organizatorii îl vor informa în timp util cu privire la centrul de testare şi la ziua desfăşurării testului.Joi, 10 Noiembrie 2016

Deputatul Anna Birchall pledează pentru introducerea în programa școlară a noțiunilor de securitate cibernetică

Deputatul social-democrat Ana Birchall consideră că introducerea în programa școlară a noțiunilor de securitate cibernetică reprezintă o măsură menită să crească gradul de conștientizare și prevenție în rândul tinerilor asupra amenințărilor cibernetice.
Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, Ana Birchall, a subliniat în deschiderea reuniunii privind divulgarea coordonată a vulnerabilităților cibernetice (Coordinated Vulnerability Disclosure Expert Meeting) necesitatea actualizării cadrului normativ din România în domeniul securității cibernetice.

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Clienții eMAG au donat de 62.000 de ori pentru elevii olimpici ai României

Hai_la_Olimpiada1.jpgClienții eMAG au donat, în primele nouă luni ale anului, 221.000 de lei pentru susținerea proiectului "Hai la Olimpiadă!", dezvoltat de Fundația eMAG, și au participat astfel la crearea unui cadru favorabil performanței în educație. Nu mai puțin de 62.000 de comenzi plasate pe eMAG au adus și o donație pentru programul "Hai la Olimpiadă!".
Atunci când comandă un produs vândut de eMAG, clienții pot dona cel puțin un leu. De la începutul anului, suma medie donată la o comandă a fost de 4 lei. Cea mai mare sumă donată de un client eMAG pentru susținerea programelor de educație a fost de 500 de lei și a fost înregistrată în luna septembrie, la o comandă din categoria telefoanelor mobile. Luna cu cele mai multe donații a fost aprilie, când clienții eMAG au donat 41.500 de lei.

usamv

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Cezar Soare, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării: "Să punem în aplicare măsurile de siguranță rutieră existente!"

soare_cezar.jpgDispunem de măsuri salutare, identificate de specialiști, și de instrumentele necesare, în materie de siguranță rutieră, dar trebuie să le și punem în aplicare pentru ca șoselele să nu fie adevărate capcane pentru români. "Sunt măsuri, sunt mecanisme, avem instrumente, cărora trebuie să le dăm însă mai multă importanță. Accentul ar trebui să se pună, în opinia mea, pe implementări de programe", a arătat secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Cezar Soare, în cadrul discursului său, susținut cu ocazia lansării Programului național "Siguranța Rutieră, Soluții Strategice", derulat de Oameni și Companii.

Marti, 08 Noiembrie 2016

Diseminarea proiectului IN2RURAL, implementat de Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, la Colegiul Tehnic “N.V. Karpen”

univ_bc_karpen.jpgColegiul Tehnic “N.V. Karpen” din Bacău a găzduit seminarul “Dezvoltarea rurală prin energie regenerabilă”, care a avut drept scop diseminarea rezultatelor ultimului an de muncă din cadrul proiectului IN2RURAL - Innovative practices in renovable energies to improve rural employability (Practici inovative în domeniul energiilor regenerabile pentru creşterea angajării în mediul rural) implentat de Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.<<<  Pagina 2 / 205  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter