MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Joi, 13 Octombrie 2016

În județul Sibiu există 15 unităţi de învăţământ unde nimeni nu vrea să fie director

În judeţul Sibiu există 12 şcoli, două licee şi un centru şcolar pentru educaţie inclusivă unde nimeni nu vrea să fie director, potrivit datelor comunicate de către Livia Creţulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Joi, 13 Octombrie 2016

Argeş: promovabilitate de aproape 90% la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli

Aproape 90% dintre candidaţi au promovat, miercuri, proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct la unităţile de învăţământ preuniversitar din Argeş. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, 206 candidaţi au fost admişi în urma evaluării scrise, 23 au fost respinşi, iar patru au fost absenţi. Alţi patru candidaţi erau în curs de evaluare, unul nu s-a prezentat la evaluare, iar altul nu a fost evaluat din motive medicale.

uvvg.ro

Joi, 13 Octombrie 2016

Dolj: promovabilitate de 86,42% la testul grilă la concursul pentru funcţiile de director în şcoli

definitivat.jpgPromovabilitatea la testul grilă la concursul pentru funcţiile de director în şcoli din judeţul Dolj, care a fost susţinut miercuri, a fost de 86,42%, potrivit inspectorului general al IŞJ Dolj, Lavinia Craioveanu. Au fost absenţi 4 candidaţi şi declaraţi respinşi 45 de candidaţi din cei 302 care au susţinut proba. În judeţ sunt 879 de cadre didactice care fac parte din corpul de experţi şi aveau dreptul să se înscrie la concurs.

Joi, 13 Octombrie 2016

Satu Mare: grad de promovare de peste 80% la examenul pentru funcţiile de director de şcoală

Peste 80% din candidaţii la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Satu Mare au promovat proba scrisă, fiind o singură notă maximă, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean.

focality
ub.ro

Joi, 13 Octombrie 2016

Buzău: 18 din 161 de candidaţi pentru funcţiile de director în şcoli au picat proba scrisă

Un număr de 18 din 161 de candidaţi pentru funcţia de director la cele 171 de şcoli din judeţul Buzău au picat proba scrisă. "Rezultatul este totuşi mulţumitor, dacă ţinem cont că de aproape 10 ani nu s-a mai dat examen pentru funcţia de director, iar perioada de pregătire a fost scurtă", a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian.

Joi, 13 Octombrie 2016

Hunedoara: peste 91% din candidaţi au promovat proba scrisă a concursului pentru funcţiile de directori în şcoli

titularizare.jpgPeste 91 % din candidaţii care s-au înscris la concursul organizat pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli în judeţul Hunedoara au promovat proba scrisă şi urmează să fie evaluaţi la probele de CV şi interviu, a declarat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.
"Examenul scris a fost promovat de 145 de candidaţi, dintre cei 159 care au fost prezenţi la concurs, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 91,19%. Este un rezultat bun, având în vedere că este peste 90%. Apreciem modul în care candidaţii au perceput pregătirea pentru acest concurs. Au dat dovadă de multă conştiinciozitate şi responsabilitate. Nu putem decât să-i felicităm şi să le dorim mult succes la următoarele probe din concurs", a spus inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara. Între cei care nu au promovat proba scrisă a concursului se numără şi 12 directori de şcoli în funcţie.Miercuri, 12 Octombrie 2016

Vâlcea: peste 20 de candidaţi au picat examenul pentru funcţia de director de şcoală

Peste 20 de candidaţi nu au promovat proba scrisă pentru funcţia de director de şcoală, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea, Isabella Ioniţă.
"Am avut 160 de candidaţi înscrişi la acest examen. Azi au venit doar 153, iar din aceştia au picat examenul 21 de candidaţi. Aş spune că nivelul de stres este cel care a cauzat eşecurile candidaţilor sau a fost unul din factori. Urmează CV-urile şi proba orală, mai ales că am avut mai multe unităţi şcolare unde au trecut toţi candidaţii aceste examen, iar la final va rămâne unul singur. Aşadar procentul de promovabilitate a fost de 86,7%", a precizat Ioniţă.

Marti, 11 Octombrie 2016

Arad: 126 de candidaţi la concursul pentru ocuparea celor 188 de funcţii de directori de unităţi de învăţământ

titularizare_1.jpgUn număr de 126 candidaţi se vor prezenta la concursul pentru ocuparea celor 188 de posturi de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, în judeţul Arad.
"ISJ Arad a solicitat derogări pentru 11 dintre cei 14 candidaţi care au fost respinşi pentru că nu au încărcat pe platforma online de concurs toate documentele prevăzute. În urma analizării solicitărilor de derogări, MECŞ a decis să aprobe solicitările de derogare pentru 5 dintre candidaţi. Este vorba de cei care nu au încărcat pe platformă documentul care atestă consultarea organizaţiei minorităţilor naţionale, în celelalte cazuri MECŞ menţinând decizia comisiei de validare a dosarelor", a declarat prof Laura Nădăban, purtător de cuvânt al IŞJ Arad.

usamv

Marti, 11 Octombrie 2016

Argeş: 239 de candidaţi vor susţine proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli

Doar 239 de candidaţi din cei 244 înscrişi iniţial vor susţine proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct la unităţile de învăţământ preuniversitar din Argeş, au anunţat marţi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).
Cei 239 de candidaţi care au trecut de verificarea dosarelor de înscriere vor susţine examenul scris pe 12 octombrie, în centrele de examen de la Colegiul Tehnic Dimitrie Dima şi Liceul Tehnologic Dacia din Piteşti.

Luni, 10 Octombrie 2016

35 de şcoli buzoinei fără niciun candidat la funcţia de director

sala_curs.jpgUn număr 175 de cadre didactice din judeţul Buzău vor participa, în această săptămână, la concursul pentru ocuparea celor 168 de funcţii de directori de unităţi de învăţământ scoase la concurs, pentru 35 şcoli neexistând însă niciun candidat.
"Concursul va începe miercuri, 12 octombrie, cu proba scrisă. 35 de şcoli nu au niciun candidat. Cele mai multe sunt unităţi de învăţământ cu câţiva copii la o clasă şi profesori suplinitori, din zona de munte a judeţului - Bozioru, Odăile, Murgeşti, Brătileşti etc", a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.<<<  Pagina 2 / 168  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter