MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Luni, 31 Octombrie 2016

Consilierii municipali au aprobat preluarea bazinului Liceului cu Program Sportiv Brăila de la Ministerul Tineretului

lps braila.jpgConsilierii municipali din Brăila au aprobat un proiect de hotărâre privind preluarea Bazinului acoperit de înot de la Liceul cu Program Sportiv, care se află în proprietatea statului român şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi în şedinţa ordinară a Consiliului Local Brăila.
Bazinul de înot de la Liceul cu Program Sportiv a fost redeschis începând din 27 octombrie, iar sportivii şi-au putut relua activitatea.

Duminica, 30 Octombrie 2016

Ministerul Educației atrage atenția că elevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de sport

sport_elevi.jpgElevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale pe pagina de Facebook. "Absenţele la aceste ore se trec în catalog. Profesorul de educaţie fizică şi sport consemnează în catolog, la rubrica respectivă, 'scutit medical în semestrul' sau 'scutit medical în anul şcolar', specificând totodată documentul medical, numărul şi data eliberării acestuia", susţine sursa citată.

uvvg.ro

Joi, 27 Octombrie 2016

Elevii din învățământul primar și preșcolarii intră în vacanță

elevi_vacanta.jpgElevii din învățământul primar și preșcolarii vor intra, vineri, după terminarea cursurilor, în vacanță, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Aceștia se vor întoarce la școală pe 7 noiembrie. Elevii vor avea vacanța de iarnă între 24 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017, vacanță intersemestrială în intervalul 4-12 februarie 2017, vacanța de primăvară - 19-30 aprilie 2017 și vacanța de vară - 17 iunie - 10 septembrie 2017.
Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

Miercuri, 26 Octombrie 2016

Ateliere noi inaugurate la Colegiul Tehnic "Transilvania" din Braşov pentru pregătirea elevilor în domeniul aeronauticii

Noile ateliere ale Colegiului Tehnic "Transilvania", realizate în urma parteneriatului semnat la începutul lunii iunie de Primăria Braşov, o companie din domeniul aeronautic, Colegiul Tehnic Transilvania şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, în vederea înfiinţării Centrului de Formare Aeronautic, au fost inaugurate miercuri.

focality
ub.ro

Joi, 20 Octombrie 2016

La nivel naţional 18% dintre unităţile de învăţământ nu au avize IGSU

clasa goala2.jpgLa nivel naţional, aproximativ 18% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar nu au avize IGSU, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei. "Situaţiile sunt multiple şi mă refer la motivele pentru care nu ar putea avea aceste avize. (...) Vorbim de scări de incendiu care lipsesc sau uşi de evacuare, vorbim de infrastructură şcolară. Pe de altă parte, suntem în curs de realizare şi finalizare a Registrului infrastructurii în învăţământul preuniversitar, care ne va oferi practic paleta întreagă a situaţiilor pe care le avem în unităţile de învăţământ preuniversitar, nu doar din perspectiva aceasta IGSU, cât şi din perspectiva avizelor sanitare", a afirmat Amarandei.

Marti, 18 Octombrie 2016

Parteneriate externe în educaţie, semnate de Colegiul Naţional de Turism din Călimăneşti

Colegiul Naţional de Turism din Călimăneşti a intrat într-un parteneriat extern în urma căruia cadrele didactice vor urma mai multe stagii de pregătire în statele comunitare, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Vâlcea, Isabella Ioniţă.Joi, 13 Octombrie 2016

83,7% este rata de promovare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a funcţiilor de directori

ministerul_educatiei.jpgRata de promovare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a funcţiilor de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar susţinută miercuri este de 83,7%, potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene. Potrivit unui comunicat de presă al MENCS, la această probă desfăşurată în 53 de centre organizate la nivel naţional, au participat 7.758 de candidaţi, înregistrându-se o rată de prezenţă de peste 98%. Dintre aceştia, 7.197 de candidaţi au fost admişi în etapele următoare ale concursului, au fost respinşi 1.143. 136 de candidaţi nu s-au prezentat, în timp ce alţi 15 s-au retras.

Marti, 11 Octombrie 2016

6.664 de candidaţi pentru funcţia de director în învățământul preuniversitat

definitivat.jpgUn număr de 6.664 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la concursul de ocupare a funcţiilor de directori de unităţi de învăţământ iar 2.312 pentru funcţia de director adjunct, a informat MENCS. Potrivit sursei citate, gradul de înscriere pentru funcţia de director în raport cu posturile vacante la nivel naţional (6.549) a fost de 101,77%, în timp ce pentru funcţia de director adjunct (2.505 posturi vacante) gradul de înscriere s-a situat la 92,30%.

usamv

Joi, 06 Octombrie 2016

4 noiembrie - termenul de livrare în depozite a manualelor de Matematică şi Engleză pentru clasa a IV-a

manuale_2014.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale anunţă că termenul de livrare a manualelor de Matematică şi Engleză pentru clasa a IV-a, în depozitele de carte şcolară, este 4 noiembrie, iar manualele comandate de inspectoratele şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a vor fi transmise liceelor la finalul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Duminica, 02 Octombrie 2016

Proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ va avea loc pe 20 aprilie 2017

definitivat.jpgProba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2017) se va desfăşura pe 20 aprilie 2017, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. MENCŞ a publicat pe site-ul propriu metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2017), respectiv calendarul acestui examen, aprobate prin ordinele de ministru 5.087/ 2016 şi 5.223/ 2016.<<<  Pagina 2 / 343  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter