MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Luni, 21 Noiembrie 2016

Politehnica din Bucureşti va fi gazda conferinţei UNI-SET Energy Clustering

univ_politehnica_buc_.jpgReprezentanţi ai mai multor universităţi europene vor participa, în perioada 21 - 23 noiembrie, la Bucureşti, la o conferinţă internaţională având ca temă sistemele inteligente în energie.
"Evenimentul face parte dintr-o serie de cinci manifestări ştiinţifice derulate de Asociaţia Universităţilor Europene, evenimente ce urmăresc să mobilizeze comunitatea academică europeană pentru a face faţă 'provocării energetice'", informează un comunicat de presă al Universităţii Politehnica Bucureşti, care va găzdui reuniunea.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Consorţiul "Universitaria" nu se raliază poziţiei critice a CNR faţă de anumite propuneri legislative ale Ministerului Educației

consortiu-universitaria.jpgMembrii Consorţiului 'Universitaria', din care fac parte cinci instituţii de învăţământ superior, printre care se numără primele cele mai mari trei universităţi din ţară, anunţă că au luat act cu surprindere de poziţia critică a Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) faţă de o serie de propuneri legislative iniţiate recent de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Potrivit unui comunicat transmis pe 18 noiembrie, această poziţie a fost exprimată printr-o adresă înaintată MENCS, în urma unei discuţii din 14 noiembrie, cu o parte dintre reprezentanţii universităţilor.

uvvg.ro

Luni, 21 Noiembrie 2016

Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia a sărbătorit un sfert de secol de existenţă

univ_1dec1918_alba.jpgÎmplinirea unui sfert de secol de existenţă a Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia a fost marcată pe 18 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, printr-o festivitate la care au fost prezenţi rectori şi prorectori din întreaga ţară, reprezentanţi ai Academiei Române, înalţi ierarhi, actuali oficiali şi foşti miniştri ai Învăţământului, autorităţi judeţene şi şeful Guvernului din 1991, anul înfiinţării instituţiei, profesori şi studenţi.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Centru pentru studenţii internaţionali, la UAIC

univ.al.i cuza.jpgStudenţii internaţionali din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi vor avea la dispoziţie un centru de informare şi integrare, conform rectorului Tudorel Toader. Rectorul UAIC Tudorel Toader a precizat că în acest centru studenţii străini vor primi sprijin de la obţinerea adeverinţelor şi documentelor necesare la facultate până la informaţii despre cum se compostează un bilet de autobuz.

focality
ub.ro

Luni, 21 Noiembrie 2016

Peste 500 de candidaturi pentru o mobilitate Erasmus la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi

toader_tudorel.jpgPeste 570 de studenţi, doctoranzi şi cercetători şi-au depus candidaturile pentru efectuarea de stagii de studiu, predare şi formare către şi dinspre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". Rectorul UAIC, Tudorel Toader, a declarat că s-a încheiat primul apel la candidaturi pentru stagii de studiu, predare şi formare către şi dinspre instituţia de învăţământ superior.

Joi, 17 Noiembrie 2016

Cele mai bune universităţi din România au fost premiate de Societatea Academică Română

univ_cuza_is_mare.jpgUniversitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi conduce într-un clasament bazat pe meritocraţia universităţilor din România realizat de Societatea Academică Română (SAR), în cadrul unui studiu prezentat la sediul Băncii Naţionale a României.Joi, 17 Noiembrie 2016

Consorţiul Universitaria se reuneşte la Iaşi

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi găzduieşte, în perioada 24 - 27 noiembrie, întâlnirea Consorţiului Universitaria, reuniune a cinci prestigioase universităţi din România. Rectorul UAIC, Tudorel Toader, a declarat că la întâlnire vor fi prezenţi reprezentanţi ai Universităţii Bucureşti, ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, Universităţii de Vest din Timişoara, Academiei de Studii Economice şi ai UAIC. Potrivit sursei citate, la eveniment este aşteptat să participe şi Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Joi, 17 Noiembrie 2016

Super - Prof, ediţia a V-a la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

univ_bc_superprof.jpgLa Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc ediția a V-a a proiectului derulat de Departamentul de Consiliere Profesională - Super Prof, cariera mea didactică: go forward - Via College Danemarca, coordonat de Prof.univ.dr. Venera-Mihaela Cojocariu.
Evenimentul s-a adresat studenților din anul I din cadrul Facultății de Științe, programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar având ca obiectiv prezentarea experienței studentei Elena Poenaru (Bodea), studentă în anul III, programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, în cadrul mobilității Erasmus pe care a efectuat-o în anul universitar 2015-2016, semestrul al II-lea, în Viborg, Danemarca.

usamv

Joi, 17 Noiembrie 2016

Audit extern pentru situaţia financiară şi resursele umane la UAIC

toader_tudorel.jpgRectorul Univeristăţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Tudorel Toader, a anunţat că a finalizat achiziţia prin intermediul SEAP a serviciilor de audit extern. Tudorel Toader a precizat că doreşte să realizeze audit extern pentru situaţiile financiare anuale întocmite de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" începând din 2011 până în 2015. Rectorul a anunţat, totodată, că va fi realizat şi audit extern privind evaluarea managementului resurselor umane pentru personalul didactic-auxiliar şi nedidactic pentru perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2015.

Miercuri, 16 Noiembrie 2016

Colaborare între UMF Iaşi şi ambasadele Tunisiei, Marocului şi Algeriei

UMF_iasi_ambasadoare.jpg Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi au pus bazele unei colaborări strânse între instituţia de învăţământ superior şi ambasadele Tunisiei, Algeriei şi Marocului în România. Rectorul Viorel Scripcariu a primit vizita ambasadorilor Faouz El Achchabi, al Regatului Maroc, Boutheina Labidi, al Tunisiei şi Taous Djellouli, ambasadorul Republicii Algeriene Democratice şi Populare.<<<  Pagina 2 / 454  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter