MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Luni, 28 Noiembrie 2016

Planuri de colaborare mai strânsă între cele mai puternice cinci universități din România

cons_universitaria_2016.jpgCinci dintre cele mai importante universități din România, întrunite la Iași în cadrul Consorțiului Universitaria, au decis să întreprindă o serie de acțiuni comune pentru a deveni o forță de revitalizare și de impunere a standardelor în învățământul superior românesc. Cu doi ani înainte de împlinirea centenarului Marii Unirii, are loc unificarea eforturilor în zone cheie ale învățământului românesc de către Universitatea București, Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timișoara, Academia de Studii Economice și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Luni, 28 Noiembrie 2016

Ecaterina Andronescu: "Personalizarea educaţiei este aproape egal ca principiu cu accesul egal la educaţie"

andronescu_ecaterina.jpg Preşedintele Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, crede că personalizarea educaţiei este foarte importantă, iar acest lucru se poate realiza prin folosirea tehnologiei IT.
"Cred că şcoala, pe de o parte, ar trebui să dea fiecăruia cât cere şi cât poate el să ducă şi personalizarea educaţiei este, după opinia mea, aproape egal ca principiu cu accesul egal la educaţie. Noi trebuie să ne gândim la cum putem să ducem educaţia spre persoană, cum putem să vorbim de o educaţie personalizată şi cred că putem să facem lucrul acesta utilizând tehnologiile moderne".

uvvg.ro

Luni, 28 Noiembrie 2016

Radu Damian, ARACIS: “Angajabilitatea la nivelul studiilor universitare este esențială”

Damian_Radu.jpgManagementul calității contribuie foarte mult la creșterea nivelului educației, iar, din acest punct de vedere, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) are un rol esențial în creionarea, împreună cu angajatorii, a unor standarde clare, care să stabilească unde este calitatea absolventului și dacă acesta se poate adapta ușor la piața muncii. Sunt doar câteva dintre ideile prezentate, în cadrul Galei Edumanager.ro, de directorul ARACIS, Radu Damian.
Ajunsă la cea de-a patra ediție, Gala Edumanager.ro, organizată de portalul național Edumanager.ro, alături de Oameni și Companii, a avut loc pe 24 noiembrie, la Hotel Pullman din Bucureşti.

Duminica, 27 Noiembrie 2016

Mihnea Costoiu: "Este o aventură să derulezi un proiect european în România"

costoiu_mihnea3.jpgRectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat că este "o aventură" derularea unui proiect pe fonduri europene în România. "Este o aventură să îţi propui să derulezi un proiect european în România. Pur şi simplu devine periculos să te gândeşti să mai scrii un proiect şi vorbesc ca unul care a făcut foarte multe proiecte şi personal şi instituţional şi am coordonat şi am răspuns şi am semnat".

focality
ub.ro

Vineri, 25 Noiembrie 2016

Zece laboratoare de cercetare vor fi înfiinţate printr-un proiect derulat de UPB

univ_politehnica_buc.jpgZece laboratoare de cercetare vor fi înfiinţate şi alte şase modernizate printr-un proiect care va fi lansat vineri de Universitatea Politehnica din Bucureşti. "Obiectivul general al INOVABIOMED este creşterea capacităţii de cercetare-dezvoltare şi de transfer de cunoştinţe prin înfiinţarea a 10 noi laboratoare de cercetare şi modernizarea a 6 laboratoare de cercetare existente în cadrul UPB, în vederea asigurării condiţiilor pentru dezvoltarea unui nucleu de excelenţă în România, într-un sector economic competitiv", a declarat purtătorul de cuvânt al UPB, Cornel Chira.

Vineri, 25 Noiembrie 2016

Universitatea din Craiova orientează studenţii pe piaţa muncii printr-o firmă proprie

univ craiova.jpgConsiliul de administraţie al Universităţii din Craiova, care în urmă cu doi a decis înfiinţarea unei societăţi comerciale cu răspundere limitată care avea ca domeniu de activitate hoteluri şi alte activităţi de cazare similare, a decis ca această firmă să se ocupe şi de plasarea studenţilor pe piaţa muncii. Rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Ionuţ Spînu, a declarat că aceasta reprezintă una dintre acţiunile din programul Universităţii de consiliere şi sprijin a studenţilor pentru a-şi găsi un loc de muncă la absolvire.Miercuri, 23 Noiembrie 2016

UAV Arad derulează un proiect privind creşterea competitivităţii şi vizibilităţii universităţii

Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad a demarat implementarea proiectului intitulat "Creşterea competitivităţii şi vizibilităţii UAV în contextul strategiei proprii de internaţionalizare", a precizat prof univ dr Ramona Lile, rectorul universităţii arădene. Potrivit sursei citate, proiectul este finanţat din Fondului de Dezvoltare Instituţională, alocat Ministerului Educaţiei Naţionale de Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS), fondul fiind destinat universităţilor de stat.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Ziua carierei la USAMV Cluj-Napoca

usamv_cluj.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează pe 22 noiembrie, începând cu ora 9.00, “Ziua carierei” în domeniul ştiinţelor vieţii, în cadrul cadrul proiectului CNFIS-FDI-2016-0028, cu titlul "Creșterea incluziunii sociale a studenților USAMV Cluj-Napoca în vederea sporirii accesului la învățământul superior a elevilor din zona rurală din Regiunea Nord Vest a României". Domeniul vizat al proiectului este creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale şi sporirea accesului la învăţământul superior prin consiliere şi orientare în carieră.

usamv

Luni, 21 Noiembrie 2016

Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara îşi promovează ofertele educaţionale în liceele din Mehedinţi

uamv timisoara.jpgO delegaţie de cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) "Regele Mihai I al României" din Timişoara s-a aflat, luni, în liceele din judeţul Mehedinţi pentru promovarea ofertei educaţionale 2017-2018. Lectorul instituţiei, prof. Anişoara Claudia Duma, a declarat că viitorilor absolvenţi de liceu le-au fost prezentate specializările celor şase facultăţi ale USAMVB din Timişoara, dotările şi materialele didactice.

Luni, 21 Noiembrie 2016

Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa contestă clasamentul întocmit de SAR

univ-eftimie-murgu-resita.jpgConducerea Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa contestă raportul făcut de Societatea Academică Română, care clasează această unitate de învăţământ superior pe ultimul loc la nivel naţional, şi va trimite o scrisoare deschisă către SAR, prin care va solicita să îi fie transmise criteriile şi grila de punctaj pe baza cărora s-a făcut respectiva evaluare.Pagina 1 / 454  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter