MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Luni, 19 Iulie 2010

În luna februarie a fost realizat un studiu privind evaluarea nevoilor educaţionale ale cadrelor didactice şi ale studenţilor legate de utilizarea matematicii

În luna februarie 2010 a fost realizat un studiu asupra opiniei cadrelor didactice din învăţământul superior şi a studenţilor referitoare la evaluarea nevoilor educaţionale specifice legate de utilizarea matematicii în învăţământul superior tehnic.
Această investigaţie este realizată în cadrul proiectului POSDRU - Formarea cadrelor didactice universitare şi a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învăţare-evaluare pentru disciplinele matematice şi face parte din seria activităţilor de conştientizare privind necesitatea armonizării curriculelor pentru disciplinele matematice şi conexe în context inter/pluri/multidisciplinar.

Miercuri, 03 Februarie 2010

Focus grup la Sinaia pentru formarea cadrelor didactice in domeniul disciplinelor matematice

investeste_in_oameni.jpgLa Sinaia se va desfasura primul focus grup din cadrul proiectului "Formarea cadrelor didactice universitare si a studentilor in domeniul utilizarii unor instrumente moderne de predare - invatare - evaluare pentru disciplinele matematice, in vederea crearii de competente performante si practice pentru piata muncii".
In luna februarie a acestui an se va desfasura primul focus grup care va avea drept scop armonizarea si corelarea curriculelor universitare in disciplinele matematice, in cadrul proiectului strategic POSDRU/56/1.2/S/32768 "Formarea cadrelor didactice universitare si a studentilor in domeniul utilizarii unor instrumente moderne de predare - invatare - evaluare pentru disciplinele matematice, in vederea crearii de competente performante si practice pentru piata muncii".

uvvg.ro

Miercuri, 23 Decembrie 2009

"Proiectul vizeaza adaptarea programelor de studii ale disciplinelor matematice la cerintele pietei muncii"

"Formarea cadrelor didactice universitare si a studentilor in domeniul utilizarii unor instrumente moderne de predare-invatare-evaluare pentru disciplinele matematice, in vederea crearii de competente performante si practice pentru piata muncii" este un proiect finantat din Fondul Social European, initiat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
"Prin acest proiect se urmareste cresterea relevantei invatamantului superior pentru piata muncii prin imbunatatirea programelor universitare la specializarile aferente (matematică, matematici aplicate, matematică-informatica) si includerea unor module alternative vizand educatia de elita, care vor asigura o aplicabilitate sporita a cunostintelor si competentelor dobandite, in scopul pastrarii absolventlor, inclusiv a celor cu rezultate deosebite, in domeniul pentru care s-au pregatit", spune Corneliu Munteanu, Manager Proiect in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Vineri, 27 Noiembrie 2009

Proiect privind formarea cadrelor didactice universitare si a studentilor in domeniul utilizarii unor instrumente moderne de predare - invatare - evaluare pentru disciplinele matematice

investeste_in_oameni.jpgMinisterul Educatiei, Cercetarii si Inovarii anunta lansarea proiectului "Formarea cadrelor didactice universitare si a studentilor in domeniul utilizarii unor instrumente moderne de predare - invatare - evaluare pentru disciplinele matematice, in vederea crearii de competente performante si practice pentru piata muncii".

Finantat din Fondul Social European, acest proiect se va desfasura pe o perioada de 36 de luni, contribuind in mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane - POS DRU si se inscrie in domeniul major de interventie 1.2 "Calitate in invatamantul superior".

focality
ub.ro<<<  Pagina 2 / 2


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter