MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Marti, 08 Mai 2012

A avut loc Conferinţa Finală a proiectului “Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar”

proiectformare_1.jpgÎn perioada 27-29 aprilie, a avut loc la Sinaia Conferinţa Finală din cadrul proiectului “Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar”. Proiectul, finalizat pe data de 30 aprilie, a fost derulat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Academia de Studii Economice, The Red Point şi Oameni şi Companii, fiind cofinanţat din Fondul Social European.
La conferinţă au participat peste 120 de persoane, membri din echipa de implementare a proiectului, experţi din partea MECTS, experţi din partea celor 3 parteneri din proiect, asistenţi în descentralizare numiţi în proiect, experţii care au contribuit la elaborarea ghidurilor şi metodologiilor privind descentralizarea învățământului preuniversitar, precum şi directori de şcoli şi consilieri locali formaţi în proiect.

Joi, 26 Aprilie 2012

Conferinţa Finală a proiectului "Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar" are loc în perioada 27-29 aprilie

În perioada 27-29 aprilie, la Hotel Sinaia din Sinaia, va avea loc Conferinţa Finală din cadrul proiectului "Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar". Proiectul este derulat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Academia de Studii Economice, The Red Point şi Oameni şi Companii, fiind cofinanţat din Fondul Social European.
La conferinţă sunt aşteptaţi să participe membrii din echipa de implementare a proiectului, experţi din partea MECTS, experţi din partea celor 3 parteneri din proiect, cei 136 de asistenţi în descentralizare, experţii care au contribuit la elaborarea ghidurilor şi metodologiilor privind descentralizarea învățământului preuniversitar, precum şi directori de şcoli şi consilieri locali formaţi în proiect.

uvvg.ro

Marti, 24 Aprilie 2012

Au fost desemnaţi asistenţii suport în cadrul proiectului strategic "Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar"

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a desemnat asistenţii suport în cadrul proiectului strategic "Formarea de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar", ID 4554, prin Decizia Nr.5/4554/14.03.2012. Lista acestora poate fi accesată la adresa: www.edumanager.ro/docs/decizie_asistenti_suport.pdf.
Asistenţii vor activa în birourile care au fost înfiinţate la nivelul ISJ/ISMB. Au fost selectate 3 persoane pe judeţ/municipiul Bucureşti şi 10 inspectori la nivelul Biroului Central din Ministerul Educației Cercetării, Tineretului și Sportului. Aceştia vor acorda consultanță în domeniul descentralizării, folosind resursele obţinute la formare, biblioteca virtuală a descentralizării, disponibilă pe site-ul www.edudescentralizare.ro, ghidurile, metodologiile şi DVD-urile cu informaţii realizate în proiect.

Marti, 20 Martie 2012

Proiectul "Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar" se apropie de final

Proiectul "Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar" se apropie de final, urmând ca în lunile martie şi aprilie să fie implementate ultimele activităţi. În perioada februarie-martie şi iulie 2011 au fost organizate cursurile de formare cu directori din unitatile de învăţământ şi personal de îndrumare şi control din ISJ/ISMB.
Participarea la cursurile furnizate în cadrul proiectului a reprezentat o oportunitate importantă de dezvoltare a managementului şcolii, prin formarea factorilor decizionali cu responsabilităţi în viaţa şcolii în context descentralizat.

focality
ub.ro

Joi, 14 Iulie 2011

Au început cursurile de IT şi comunicare pentru consilierii şi asistenţii suport în descentralizare

curs1.jpgÎn perioada 8-9 iulie 2011, a avut loc prima etapă a cursurilor IT şi de comunicare, în cadrul proiectului Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar. Cursurile s-au desfăşurat în paralel în Iaşi şi în Bucureşti.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European şi se înscrie în domeniul major de intervenţie 1.1 Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate, contribuind în mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operaţional Sectorial de dezvoltare a Resurselor Umane - POS DRU. Proiectul este desfăşurat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Academia de Studii Economice, The Red Point şi Agenţia OSC.

Vineri, 08 Iulie 2011

A fost lansată platforma online www.edudescentralizare.ro

edudescentralizare.jpgÎn cadrul proiectului Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar, a fost lansată platforma online www.edudescentralizare.ro.
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului derulează în prezent, în calitate de beneficiar, proiectul Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar. Proiectul este finanţat din Fondul Social European şi se înscrie în domeniul major de intervenţie 1.1 Acces la educaţie şi formare profesională inţială de calitate, contribuind în mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operaţional Sectorial de dezvoltare a Resurselor Umane-POS DRU. Proiectul este desfăşurat în parteneriat cu Academia de Studii Economice, The Red Point şi Agenţia OSC.Joi, 03 Martie 2011

“Formarea oferită le dă şansa cursanţilor de a se implica în mod activ în direcţia implementării măsurilor de descentralizare a învăţământului preuniversitar”

vladimir enachescu.jpgSusţine Vladimir Enăchescu, Preparator Universitar Doctorand în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Academia de Studii Economice Bucureşti şi asistent coordonator al Centrului de Formare de Asistenţi Suport în descentralizare din Constanţa.
Finanţat din Fondul Social European şi derulat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Proiectul strategic “Formarea de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar", contract POSDRU/1/1.1/S/8 se desfăşoară pâna la data de 31 octombrie 2011.

Marti, 01 Martie 2011

Academia de Studii Economice a început etapa de formare a directorilor de unităţi şcolare şi a inspectorilor şcolari pentru descentralizarea învăţământului preuniversitarÎn perioada 14-19 februarie 2011 a avut loc la Bucureşti prima etapă a cursurilor de formare pentru cel de-al treilea grup ţintă (format din directori de unităţi de învăţământ şi inspectori şcolari) din cadrul proiectului "Formarea de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar", contract POSDRU/1/1.1/S/8. Aceste cursuri de formare fac parte din Activitatea "Desfăşurarea cursurilor de formare adresate celor 262 de inspectori şi directori, asistenţi ai viitoarelor birouri de asistenţă judeţene şi ai Biroului Central recrutaţi din 42 de judeţe din ţară".

usamv

Luni, 22 Martie 2010

Academia de Studii Economice din Bucureşti continuă procesul de formare a consilierilor şi a asistenţilor suport în vederea descentralizării în învăţământul preuniversitar

investeste_in_oameni.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului derulează proiectul strategic cu titlul "Formarea de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar". Partenerii Ministerului Educaţiei din cadrul acestui proiect sunt: Academia de Studii Economice din Bucureşti , The Red Point şi Agenţia OSC.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European şi se înscrie în domeniul major de intervenţie 1.1 Acces la educaţie şi formare profesională inţială de calitate, contribuind în mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operaţional Sectorial de dezvoltare a Resurselor Umane-POS DRU.

Marti, 08 Decembrie 2009

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii formeaza consilieri pentru descentralizarea invatamantului preuniversitar

investeste_in_oameni.jpgStadiul in care se afla proiectul Ministerului a fost prezentat de catre Laura Chira, Consilier pentru afaceri europene, Asistent proiect, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, in cadrul Conferintei Nationale pentru Management Modern in Educatie, desfasurata in perioada 27-29 noiembrie la Sinaia.
In conditiile in care descentralizarea invatamantului preuniversitar reprezinta o preocupare majora a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, s-a initiat si se desfasoara o ampla campanie de informare pentru institutiile educationale ce vor fi implicate in acest proces.Pagina 1 / 2  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter