|
Marti, 03 Aprilie 2012
Elevii şi profesorii dezbat noi modele de intervenţie pentru situaţii de violenţă şcolarăPeste 300 de elevi şi cadre didactice din opt licee din Bucureşti şi judeţul Ilfov se vor familiariza, în cadrul proiectului "Calitate în educaţie prin mediere şi practici restaurative", cu tehnici de mediere şi practici restaurative (reparatorii) în contextul evenimentelor educative extracurriculare organizate de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) în săptămâna "Şcoala Altfel".
Luni, 25 Iulie 2011
La Braşov a avut loc Conferinţa Naţională a ComunicatorilorÎn perioada 20-22 iulie, la Hotel Capitol din Braşov a avut loc Conferinţa Naţională a Comunicatorilor. Conferinţa face parte din proiectul „Tinerii împotriva violenţei”, proiect derulat în prezent de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia „Salvaţi Copiii" şi finanţat din Fondul Social European.
![]() Luni, 21 Martie 2011
O nouă călătorie de învăţare în cadrul Proiectului „Tinerii Împotriva Violenţei”Începând cu 14 martie 2011, aproximativ 1200 de directori, consilieri, inspectori, membri ai consiliilor de administraţie si directori de şcoală din 20 de judeţe ale ţării au pornit intr-o noua călătorie de învăţare in cadrul programului de formare „Tinerii Împotriva Violenţei”.
Luni, 17 Octombrie 2011
La Braşov a avut loc conferinţa finală din cadrul proiectului „Tinerii împotriva violenţei”În perioada 13-15 octombrie, la Hotel Aro din Braşov, a avut loc Conferinţa Naţională pentru Management Modern în Educaţie. Conferinţa face parte din proiectul „Tinerii împotriva violenţei”, proiect derulat în prezent de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia „Salvaţi Copiii" România şi finanţat din Fondul Social European.
![]() ![]() Vineri, 15 Aprilie 2011
Activitatea organizaţiei „Salvaţi copiii” în proiectul „Tinerii împotriva violenţei”Violenţa este un fenomen tot mai frecvent în spaţiul şcolii româneşti. Conform datelor furnizate de către Inspectortul General al Poliţiei, Institutul pentru Cercetarea şi prevenirea Criminalităţii, în 75% din şcolile româneşti au loc acte de violenţă.
Marti, 12 Aprilie 2011
„Proiectul doreşte să refacă sistemul de raportare şi monitorizare a cazurilor de violenţă şcolară”
Luni, 11 Aprilie 2011
C.C.D. Iaşi începe cursurile de formare "Tinerii împotriva violenţei"
Sâmbătă, 9 aprilie, la Casa Corpului Didactic Iaşi, a debutat o nouă etapă de formare în cadrul proiectului european “Tinerii impotriva violenţei”, proiect ce reuneşte ca parteneri strategiciMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (M.E.C.T.S.), Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia “Salvaţi Copiii”.
Miercuri, 08 Decembrie 2010
Comisia Judeţeană Antiviolenţă Timiş s-a întrunit la C.N. “ Iulia Haşdeu” Marţi, în data de 07.12.2010 la C.N. “Iulia Haşdeu” Lugoj a avut loc Şedinţa Comisiei Judeţene Antiviolenţă. Ne-au onorat cu prezenţa domnul Inspector şcolar general - profesor Marin Popescu, domnul Inspector şcolar general adjunct Halasz Francisc, domnul Inspector şcolar de specialitate - profesor Ladislau Domolki şi alţi inspectori de specialitate, directori de şcoli, membri ai comisiei. Şedinţa a fost realizată în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, reprezentat de domnul comandant Tiberiu Pistrui.
![]() Luni, 04 Aprilie 2011
Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei începe testarea sistemului electronic de înregistrare a situaţiilor de violenţă în spaţiul şcolarLa finalul lunii martie a debutat activitatea de pilotare a sistemului electronic de înregistrare a situaţiilor de violenţă în spaţiul şcolar, în cadrul componentei proiectului “Tinerii împotriva violenţei” dedicate îmbunătăţirii sistemului de monitorizare şi evaluare a fenomenelor de violenţă la nivel naţional, judeţean şi local.
Luni, 01 Noiembrie 2010
Oportunităţi de promovare în cadrul proiectului “Tinerii împotriva violenţei”Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Agenţia OSC (“Oameni şi Companii”), Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi Organizaţia „Salvaţi Copiii", vă prezintă proiectul “Tinerii împotriva violenţei” şi vă propun în cele ce urmează, prezentarea succintă a două dintre instrumentele de comunicare ce pot fi folosite pentru promovarea activităţilor de prevenire şi combatere a violenţei şcolare: site-ul proiectului „Tinerii împotriva violenţei” şi serviciul de trimitere a comunicatelor de presă, “Comunicom”.
CELE MAI NOI ARTICOLE
|
EDITORIAL
![]() Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro
» Citeste
COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic.
» Citeste
SCOALA SAPTAMINII
![]() ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE.
» Citeste
INTERVIU
![]() Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul.
» Citeste
EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna".
» Citeste
![]() |