MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Duminica, 03 Aprilie 2016

Prof. Univ. Dr. Benone Pușcă a lansat o nouă carte despre povestea împlinirii unui destin: Universitatea "Danubius"

pusca_carte.jpgAșa cum a devenit o obișnuință, în ultima joi din lună, la Universitatea "Danubius" a avut loc Salonul Academic Cultural Danubius. Coordonator al "actului de comunicare" de pe 31 martie, Conf. Gheorghe Lateș, a deschis evenimentul lansării unei noi trainice zidiri prin cuvânt, unui arc de boltă care vină să spună adevăruri esențiale despre cum se poate edifica un destin, cartea Reflecții și împliniri, al cărei autor este Președintele - fondator al Universității "Danubius", Prof. univ. dr. Benone Pușcă: "Volumul 'Reflecții și împliniri' este o istorie sub semnul împlinirii unui destin pus în faptă. Este o poveste care spune, de fapt, ceea ce ați lăsat în urmă. Povestea Universității Danubius, care s-a născut dintr-o insatisfacție din tinerețe ca, la final de carieră publică să se dedice unei instituții care s-a născut ex nihilo. Ați marcat istoria Galațiului prin această universitate, transformând marginea acestui oraș într-un centru spiritual".

Miercuri, 03 Februarie 2016

"Jurnalul de Biologie Celulară și Moleculară de Medicină", revista internațională cu cel mai mare factor de impact ISI din România

jcmm.jpgÎn cursul săptămânii trecute, la Universitatea "Carol Davila", unde se află sediul Fundației de Biologie pentru Medicină Celulară şi Moleculară din România, a cărui președinte este prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest "Vasile Goldiș" din Arad, s-a desfăşurat un important eveniment editorial, prin organizarea concursului pentru postul de redactor șef al revistei internaționale "Jurnalul de Biologie Celulară și Moleculară de Medicină", care are cel mai mare factor de impact ISI dintre revistele românești științifice, în domeniul biologiei celulare și medicinei moleculare, fiind editată de către Consorțiul Internaţional Wiley- Blackwell, cu sediul în Londra.

uvvg.ro

Duminica, 24 Ianuarie 2016

Premieră editorială: Dicţionarul Praxiologic de Pedagogie, apărut la Editura Paralela 45

dictionar_praxiologic.jpgEditura Paralela 45 anunţă apariţia în premieră a Dicţionarului Praxiologic de Pedagogie, o lucrare adresată pregătirii studenţilor, profesorilor, precum şi tuturor celor interesaţi de actul educaţional. Potrivit unui comunicat al Editurii Paralela 45, lucrarea, realizată de un colectiv de autori coordonat de prof. dr. Muşata Dacia-Bocoş, constituie prima sinteză de acest tip apărută în Romania, elaborată în mai multe volume şi care îşi propune definirea conceptelor şi sintagmelor pedagogice relevante în prezent în studiul ştiinţelor educaţiei.
În cele 376 de pagini, primul volum al seriei (literele A-D) cuprinde un set de aplicaţii generale pentru diferite concepte şi sintagme, care pot fi realizate individual sau în grup şi care sprijină: formarea şi dezvoltarea competenţei de a reflecta - individual şi colectiv - la diverse problematici, topici, probleme circumscrise ştiinţelor educaţiei; exersarea flexibilităţii cognitive în abordarea teoretică şi aplicativă a diferitelor problematici pedagogice, curriculare, didactice, manageriale; dezvoltarea competenţelor acţionale - de informare şi documentare, de activitate intelectuală (individuală şi în grup), de analiză reflexivă (individuală şi colectivă), critic-constructivă şi de argumentare; demersurile de relaţionare cu cei din jur şi empatizarea cu ei, colaborarea şi lucrul în grup.

Miercuri, 03 Iunie 2015

Editura Internațională Lambert a publicat un nou volum al specialiștilor Facultății de Comunicare și Relații Internaționale “Danubius”

centru_periferie.jpgFacultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universității ”Danubius” a înregistrat un nou succes editorial prin realizarea de către cadrele didactice ale acestei facultăți a unui valoros volum care își propune să acceadă în Centrul vieții internationale, să împărtășească și altora din experiența științifică a universitarilor danubieni. Volumul “Centru și periferie. Studiu de comunicare și relații internaționale”, publicat de Editura Lambert, ”urmărește să demonstreze, explicit sau implicit, că centrul și periferia sunt interschimbabile, în funcție de sistemul de referință asumat. Dinamica social-politicului, globalizarea și dialogul cultural favorizează mișcarea sincronică și diacronică centru-periferie, periferie-centru în procesul de cunoaștere și de înțelegere a Celuilalt care este, totodată, asemănător și diferit de Mine. Întregul demers este o aspirație de completare și de nuanțare a Omenescului însuși, dincolo de granițele politice, de practicile culturale și de interesele grupurilor.”

focality
ub.ro

Joi, 26 Martie 2015

O nouă lansare de carte sub egida Universității de Vest "Vasile Goldiș"

uvvg_lansare_pop.jpgCasa Universitarilor și studenților a găzduit miercuri, 25 martie, lansarea lucrării "Geopolitică și geostrategii. Istorie și practică", autor lect. univ. dr. Irina Pop, din cadrul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative a Universității de Vest "Vasile Goldiș". La eveniment au participat prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative, prof. univ. Vasile Vesa din cadrul Universității "Babeș Bolyai" din Cluj Napoca, cadre didactice, studenți și masteranzi.

Marti, 17 Martie 2015

Se lansează volumul "Palatul Universității din București și personalități din lumea constructorilor", de Nicolae Șt. Noica

univ_bucuresti_carte.jpgUniversitatea din Bucureşti și Editura Vremea anunță lansarea volumului "Palatul Universităţii din Bucureşti şi personalităţi din lumea constructorilor", de Nicolae Şt. Noica. Evenimentul va avea loc joi, 19 martie, ora 12:00, la Sala de Lectură a Facultăţii de Litere din cadrul Universității din Bucureşti.
Invitaţi sunt prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București, Emil Constantinescu, Președinte de Onoare al Senatului Universității din București, Marina Constantinescu, critic de teatru și film, prof. univ. dr. ing. Nicolae Şt. Noica, autorul volumului și Silvia Colfescu, director al Editurii Vremea. Moderatorul evenimentului va fi lect. univ. dr. Cristina Bogdan.Marti, 17 Februarie 2015

"De ce?": cartea celor două genii John List și Uri Gneezy despre inovație în economie

de-ce_carte.jpgPentru foarte mulți dintre noi, semnul genialității este abilitatea de a vedea lucrurile evidente față de care toată lumea e oarbă. Prin acest filtru, John List și Uri Gneezy sunt genii adevărate. Cei doi sunt pionierii uneia dintre cele mai importante inovații în științele economice din ultimii cincizeci de ani. Cartea de față, editată de PUBLICA, este povestea lor despre cum strategia experimentală, în mâinile unor cercetători incredibil de atenți și de creativi, poate lumina aproape orice problemă de sub soare. Singura limită este imaginația persoanei care concepe experimentul.
Experimentele randomizate în câmpul realității (așa cum au ajuns să fie cunoscute abordările lui John și Uri) nu sunt numai instrumente puternice, ci pot fi și foarte distractive, după cum o să descoperi. Sper să te bucuri de această carte la fel de mult ca mine.

Duminica, 14 Decembrie 2014

UVVG a organizat lansarea volumului "Identitate națională și iubire de țară", scrisă de prof. univ. dr. Verginia Vedinaș

uvvg_vedinas.jpgUniversitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad a organizat, pe 12 decembrie, începând cu orele 12:30, în Aula "Ștefan Cicio Pop", din cadrul UVVG, lansarea cărții "Identitate națională și iubire de țară", în prezența autoarei - prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, cadru didactic asociat al Universității de Vest "Vasile Goldiș" - Facultatea de Științe Juridice și cadru didactic titular la Facultatea de Drept din Bucureşti, membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință, consilier la Curtea de Conturi a României cu grad de secretar de stat, cunoscut parlamentar al României şi personalitate a lumii juridice din ţara noastră şi străinătate.

usamv

Miercuri, 01 Octombrie 2014

"Liderii mănâncă ultimii", cea mai nouă apariție editorială de la Publica dedicată leadership-ului

liderii_mananca_ultimii.jpgUn lider autentic este primul care înfruntă pericolul, indiferent de natura acestuia. Un lider veritabil își lasă la o parte interesele proprii și protejează interesele grupului pe care-l conduce. Un lider de succes reușește să ofere un motiv suficient de bun pentru ca membrii unei echipe să se pună unii în slujba celorlalți.

"Omenirea a înflorit vreme de 50.000 de ani nu din cauză că suntem înclinați să avem grijă de noi înșine, ci din cauză că suntem stimulați să avem grijă de ceilalți. Nu este nevoie decât ca liderii să ne ofere un motiv bun pentru a ne pune unii în slujba celorlalți", susține Simon Sinek, autorul ultimei apariții editoriale la editura PUBLICA.
Simon Sinek este un optimist incurabil și autorul bestsellerului Start with Why (2011), carte care a schimbat modul tradițional în care ne raportăm la ce înseamnă un lider autentic și cum reușesc organizațiile moderne să-și inspire angajații. Simon Sinek este licențiat în antropologie culturală în cadrul Brandies University, a urmat Dreptul la City University, Londra, cu gândul de a deveni avocat, dar a abandonat studiile pentru o carieră în publicitate. Speechul său de pe TED.com bazat pe conținutul cărții Start with Why este al doilea cel mai popular video din istoria TED.com.

Luni, 21 Iulie 2014

Cea mai bună carte de afaceri a anului 2013 a apărut la Publica: "Jeff Bezos și epoca Amazon”

amazon.jpgAmazon este compania care a schimbat și mai apoi a impus regulile comerțului online. Jeff Bezos este mintea din spatele acestei construcții și omul a cărui viziune a transformat un simplu site cu vânzare de cărți într-un gigant online care astăzi vinde produse în valoare de 61 de miliarde USD.

Aflați din ”Jeff Bezos și epoca Amazon” povestea din spatele unuia dintre cele mai mari succese antreprenoriale. Este povestea unui copil talentat care a ajuns un director executiv extraordinar de motivat şi de adaptabil şi despre felul în care el, familia şi colegii săi au pariat masiv pe o reţea revoluţionară numită internet şi pe viziunea grandioasă a unui singur magazin care vinde de toate.Pagina 1 / 9  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter