MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Joi, 17 Noiembrie 2016

Universitatea “Petru Maior” găzduieşte Colocviile de Toamnă ale revistei Târnava

tarnava.jpgPrimăria Municipiului Târgu-Mureş, Universitatea “Petru Maior” - Facultatea de Ştiinţe şi Litere, Societatea Scriitorilor Mureşeni şi Editura Ardealul organizează Colocviile de Toamnă ale revistei Târnava şi Gala Premiilor Literare şi Filosofice, ediţia a III-a, între 17 şi 19 noiembrie, în Aula Magna a Universităţii “Petru Maior” din Târgu-Mureş.
Pe 18 noiembrie, de la ora 10.00, are loc deschiderea oficială a evenimentului, cu alocuţiuni susţinute de Prof. univ. dr Cornel Sigmirean, preşedintele Senatului Universităţii “Petru Maior”, director al Institutului de Cercetări Socio-Umane “Gh. Şincai”, Conf. univ. dr Giordano Altarozzi, decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Litere, scriitorul Lazăr Lădariu, redactor şef al cotidianului “Cuvântul liber”, senatorul Marius Paşcan, vicepreşedinte al Comisiei de Cultură şi Media din Senatul României.

Marti, 15 Noiembrie 2016

Cele mai bune proiecte ale anului 2016 din educație vor fi premiate în cadrul Galei Edumanager.ro. Perioada de înscriere a proiectelor s-a încheiat!

galaedu_sala.jpgPortalul Național Edumanager.ro, alături de Oameni și Companii, organizează cea de-a patra ediţie a Galei Edumanager.ro. Evenimentul va avea loc pe 24 noiembrie, în București, și va fi precedat de Seminarul Management Modern în Educație.
Pentru a participa la competiția Gala Edumanager.ro, toate instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar, precum şi organizaţiile profesionale din domeniul educaţiei au fost invitate să înscrie cele mai valoroase proiectele realizate în acest an.

uvvg.ro

Marti, 15 Noiembrie 2016

Conferința Științifică Internațională a Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” Bacău

univ_bc_sport.jpgÎn perioada 11-12 noiembrie, la Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău au avut loc manifestările științifice organizate cu ocazia Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale “Realizări şi perspective în domeniul educaţiei fizice şi sportului în contextul interdisciplinarităţii învăţământului european”, ediţia a VI-a.
Evenimentul științific a fost organizat în colaborare cu Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași în urma unui contract încheiat în urmă cu 4 ani. Cea de-a VI-a ediție a conferinței a avut o largă audiență prin înscrierea în competiție a 110 lucrări științifice elaborate de 137 de autori din 38 de centre universitare și unități școlare și sportive din România și din 10 țări străine (Franța, Spania, Cehia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Irlanda, Turcia, Arabia Saudită și Republica Moldova).

Luni, 14 Noiembrie 2016

Reuniune a Consorţiului Universităţilor din România, Republica Moldova şi Ucraina, organizată la Iaşi

toader_tudorel.jpgReprezentanţii a şase universităţi din Republica Moldova, România şi Ucraina s-au întâlnit la Iaşi pentru a discuta, în perioada 10-12 noiembrie, despre cooperarea academică transfrontalieră, potrivit rectorului Universităţii ''Alexandru Ioan Cuza'', Tudorel Toader.
Reprezentantul universităţii ieşene a menţionat că întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul reuniunii anuale a Consorţiului Universităţilor din Republica Moldova, România şi Ucraina, organizaţie înfiinţată în anul 2011. "Este întâlnirea consorţiului universităţilor de la Cernăuţi, Bălţi, Chişinău, Suceava, Universitatea de Arte Goerge Enescu din Iaşi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. E un consorţiu înfiinţat din 2011 şi a derulat proiecte de cercetare, proiecte didactice, studenţeşti care facilitează cooperarea cu mediul academic transfrontalier", le-a spus jurnaliştilor Tudorel Toader.

focality
ub.ro

Luni, 14 Noiembrie 2016

Prof. univ. dr. Mircea Duțu a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad

uvvg_dutu_dhc_1.JPGIstorica Aulă “Ștefan Cicio Pop”, a găzduit, pe 10 noiembrie, un eveniment cu mare însemnătate pentru comunitatea academică a Universității de Vest “Vasile Goldiș”, prilejuit de acordarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa, prof. univ. dr. Mircea Duțu, președintele Universității Ecologice București și directorul Institutului de Cercetări Juridice “Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, ilustră personalitate academică și științifică.
La evenimentul festiv au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest “Vasile Goldiș” - președintele Comisiei de analiză de acordare a DHC, care a transmis salutul d-lui prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector, prof. univ. dr. Alexandru Țiclea, de la Universitatea Ecologică din București, conf. univ. dr. Aristide Sorin Bașchir, președintele Senatului Universității, conf. univ. dr. Daniel Berlingher, decan al Facultății de Științe Juridice din cadrul UVVG, cadre didactice, studenți, masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi, absolvenți - ALUMNI UVVG.

Luni, 14 Noiembrie 2016

14 elevi cu note de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, recompensaţi financiar de Consiliul Judeţean Maramureş

14 elevi cu note de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi vineri cu suma de 1.500 de lei de reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş. Conform datelor puse la dispoziţia CJ Maramureş de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în urma examenelor susţinute în vara anului 2016 de absolvenţii claselor a VIII-a la Evaluarea Naţională şi absolvenţii de liceu la Bacalaureat, un număr de 14 elevi maramureşeni au încheiat cu nota 10 la toate probele. Opt elevi au luat nota 10 la Evaluarea Naţională, iar şase elevi au încheiat examenul de Bacalaureat cu 10.Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București a vizitat Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad

uvvg_amb_china.JPGAula istorică "Ștefan Cicio Pop" din cadrul Universității de Vest "Vasile Goldiș" a găzduit, pe 8 noiembrie, un eveniment deosebit de important pentru comunitatea academică arădeană, prilejuit de vizita Excelenței Sale Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, personalitate marcantă internațională în diplomație.
La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest "Vasile Goldiș", prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, precum și o impresionantă delegație a Institutului Confucius din Cluj condusă de Xia Junsuo, directorul acestei prestigioase instituții de învățământ, cadre didactice, elevi, studenți, masteranzi, absolvenți ALUMNI-UVVG, membri ai comunității arădene.

Marti, 08 Noiembrie 2016

Specialiștii din domeniu se reunesc la cea de-a doua ediție a Conferinței de Management Modern în Turism

mm-turism-2016.jpgOameni și Companii împreună cu partenerii FIHR - Federația Industriei Hoteliere din România și Eximtur, continuă programul dedicat managerilor din domeniul turismului și vă invită la cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale de Management Modern în Turism, vineri, 18 noiembrie 2016, în București la Hotel Pullman. Participarea specialiștilor din domeniul ospitalității este GRATUITA.

usamv

Marti, 08 Noiembrie 2016

Microsoft Summit 2016: Transformarea digitală ca imperativ în afaceri

microsoft_summit_drowan.jpgNume mari din mediul de afaceri și tehnologie din România şi Europa au urcat, pe 8 noiembrie, pe scena Teatrului Național București în cadrul celei de-a patra ediții a Microsoft Summit.
Evenimentul a adus în sălile teatrului mai bine de 800 de participanți din managementul de vârf al companiilor din România, atât consumatori cât și furnizori de tehnologie. În fața lor au susținut prezentări și demonstrații unele dintre cele mai mari nume implicate în domeniul tehnologiei de afaceri - de la manageri de vârf la start-up-uri de succes și jurnaliști de talie mondială.

Marti, 08 Noiembrie 2016

Consultarea publică poate micșora numărul de victime rutiere

manescu_corneliu.jpgProgramul ”Siguranța Rutieră - Soluții Strategice”, derulat de Oameni și Companii, poate asigura puntea de comunicare dintre mediul privat, societatea civilă și administrație, pentru obținerea unor soluții în ceea ce privește micșorarea numărului de victime de pe șoselele României. A fost opinia exprimată de directorul general adjunct al Direcției Generale Societatea Informațională, din Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Corneliu Mănescu , cu ocazia lansării programului.<<<  Pagina 2 / 219  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter