MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Luni, 07 Noiembrie 2016

MENCŞ şi MDRAP vor face o inventariere a clădirilor şcolilor

scoala.jpgMinisterul Educaţiei şi Ministerul Dezvoltării Regionale vor face o inventariere a tuturor clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ pentru a vedea de ce tip de intervenţie are nevoie fiecare dintre acestea pentru a obţine avizul de la ISU, dar şi cele sanitare.

Miercuri, 02 Noiembrie 2016

Ministrul Educației a aprobat noua componență a Consiliului de Etică a Cercetării Științifice

ministerul educatiei.jpgMinistrul Educației, Mircea Dumitru, a aprobat, printr-un ordin, noua componență a Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI), organism consultativ al ministerului, cu atribuții în coordonarea și monitorizarea aplicării normelor de conduită morală și profesională în activitățile de cercetare-dezvoltare la nivel național.
Potrivit unui comunicat MENCȘ, din noul Consiliu fac parte 19 cercetători și cadre didactice de la institute de cercetare și universități din țară și din străinătate, numiți pe un mandat de 4 ani.

uvvg.ro

Duminica, 30 Octombrie 2016

Ministerul Educaţiei pune în dezbatere două proiecte privind asigurarea şi evaluarea calităţii

ministerul_educatiei.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice va pune în dezbatere publică, începând de sâmbătă până pe 9 noiembrie, două proiecte privind asigurarea şi evaluarea calităţii în învăţământul preuniversitar.
Este vorba despre un proiect de modificare şi completare a Hotărârii Guvernului nr. 22/2007 pentru aprobarea Metodologiei de evaluare instituţională în vederea autorizării, acreditării şi evaluării periodice a organizaţiilor furnizoare de educaţie şi un proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea standardelor de autorizare de funcţionare provizorie şi de acreditare, a standardelor de referinţă (standarde de calitate) şi a indicatorilor de performanţă pentru evaluarea şi asigurarea calităţii în învăţământul preuniversitar.

Miercuri, 26 Octombrie 2016

Mirabela Amarandei: “Directorii care nu promovează concursul vor reveni pe catedra rezervată”

amarandei_mirabela.jpgActualii directori de unități de învățământ care nu promovează concursul vor reveni, în vacanța intersemestrială, pe catedra care le-a fost rezervată, a declarat purtătorul de cuvânt al MENCS, Mirabela Amarandei. "Actualii directori de unități de învățământ care nu promovează concursul revin, în vacanța intersemestrială, pe catedra care le-a fost rezervată. Mișcarea de personal va avea loc în vacanța intersemestrială pentru a asigura în același timp, pe de o parte, continuitatea actului de predare la clasă, iar, pe de altă parte, instalarea celor care au câștigat concursul sau delegarea", a explicat purtătorul de cuvânt.
Potrivit acesteia, în situația în care în urma concursului rămân funcții de directori sau directori adjunct vacante acestea vor fi ocupate fie prin detașare în interesul învățământului, fie prin delegarea atribuțiilor, potrivit articolului 24 din metodologia de organizare a concursului.

focality
ub.ro

Joi, 20 Octombrie 2016

Mirabela Amarandei: "Testul aplicat candidaţilor pentru funcţiile de director nu a vizat evaluarea abilităţilor psihologice"

amarandei_mirabela.jpgTestul aplicat candidaţilor la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi de unităţi de învăţământ din data de 12 octombrie nu a vizat evaluarea unor abilităţi psihologice, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.
Reacţia vine după ce preşedintele Colegiului Psihologilor din România, Mihai Aniţei, a susţinut într-o conferinţă de presă că la acest examen Ministerul Educaţiei a evaluat psihologic candidaţii, fără a avea acest drept, şi a solicitat reevaluarea condiţiilor de realizare a testării.

Miercuri, 19 Octombrie 2016

Mircea Dumitru: "Şcoala românească are nevoie stringentă de profesori foarte bine pregătiţi"

dumitru_mircea2.jpgŞcoala românească are nevoie stringentă de profesori foarte bine pregătiţi, a declarat ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, miercuri, în cadrul evenimentului de prezentare a raportului "Masterat didactic sau modul psihopedagogic (I + II): ce tip de formare iniţială va creşte calitatea în sistemul de învăţământ din România?", găzduit de Universitatea din Bucureşti.
"Ştiţi bine că în momentul de faţă sunt semnale absolut îngrijorătoare cu privire la numărul în continuă scădere al profesorilor în sistemul de învăţământ românesc preuniversitar. Ştiţi de asemenea bine că de multe ori din cauza nivelului salarizării, din cauza dificultăţilor de foarte multe feluri, meseria nu mai este atrăgătoare, nu mai reprezintă o provocare în sensul bun pentru cei mai buni absolvenţi ai universităţilor. Prin urmare, pariul pe care îl punem astăzi pe educaţie este extrem de ridicat", a precizat el.Miercuri, 19 Octombrie 2016

Ministerul Educaţiei lansează în consultare publică proiectul legislativ pentru dezvoltarea învăţământului profesional-dual

scoala-profes.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a lansat în dezbatere publică proiectul de modificare a Legii Educaţiei Naţionale privind dezvoltarea învăţământului profesional-dual, document care a fost elaborat de experţi din cadrul ministerului şi Centrului Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNIDPT).

Marti, 18 Octombrie 2016

Mircea Dumitru: “Am finalizat pachetul privind învățământul dual și punem în dezbatere metodologia pentru evaluarea școlilor doctorale”

dumitru_mircea1.jpgMinistrul Educației, Mircea Dumitru, a anunțat că este gata pachetul legislativ de relansare a învățământului dual, dar și că va fi pusă în dezbatere publică metodologia pentru evaluarea școlilor doctorale. "Anunț în premieră că este gata pachetul legislativ de relansare și de revigorare a învățământului dual. Sper ca în viitorul foarte apropiat Guvernul să poată susține un act normativ, prin care, în sfârșit, Legea educației să servească scopurilor pentru care o lege trebuie să fie elaborată. Să fie chiar o lege a educației, a formării tinerilor potrivit nevoilor, talentului, dorințelor și aspirațiilor", a spus Dumitru, la o dezbatere la Palatul Victoria destinată pachetului anti-sărăcie.

usamv

Duminica, 16 Octombrie 2016

MENCŞ lansează în dezbatere publică Metodologia privind acreditarea şi evaluarea periodică a şcolilor doctorale

ministerul educatiei.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice anunţă lansarea în dezbatere publică a proiectului de Metodologie privind acreditarea şi evaluarea periodică a şcolilor doctorale. "Metodologia este structurată pe trei mari domenii - capacitate instituţională, eficacitate educaţională şi management al calităţii - din care derivă criteriile şi indicatorii de performanţă", se arată într-un comunicat transmis duminică presei.

Duminica, 09 Octombrie 2016

Mircea Dumitru: "Dacă nu găseam o soluţie să le autorizăm provizoriu, nu mai aveam şcoli doctorale în nicio universitate"

dumitru_mircea1.jpg Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a declarat, la reuniunea Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), de la Târgu Mureş, că dacă nu se găsea o soluţie de autorizare temporară nu mai existau şcoli doctorale în nicio universitate din România, întrucât cei responsabili nu şi-au făcut temele din timp.<<<  Pagina 2 / 141  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter