MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Formare de consilieri si asistenti suport Data publicarii: Luni, 22 Martie 2010

Academia de Studii Economice din Bucureşti continuă procesul de formare a consilierilor şi a asistenţilor suport în vederea descentralizării în învăţământul preuniversitar

investeste_in_oameni.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului derulează proiectul strategic cu titlul "Formarea de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar". Partenerii Ministerului Educaţiei din cadrul acestui proiect sunt: Academia de Studii Economice din Bucureşti , The Red Point şi Agenţia OSC.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European şi se înscrie în domeniul major de intervenţie 1.1 Acces la educaţie şi formare profesională inţială de calitate, contribuind în mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operaţional Sectorial de dezvoltare a Resurselor Umane-POS DRU.
Proiectul "Formare de consilieri şi asistenţi suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a învăţământului preuniversitar" derulat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane are ca obiectiv principal "îmbunătăţirea managementului şi capacităţii unităţilor de învăţământ de a gestiona schimbările antrenate de procesul de descentralizare la scara naţională".

Continuând activitatea pe partea de formare de asistenţi suport pentru descentralizarea învăţământului preuniversitar, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic din cadrul Academiei de Studii Economice i-a implicat direct în acest proces pe consilierii locali cu atribuţii în domeniul educaţiei.

Pentru acest grup de beneficiari, proiectul de formare a consilierilor şi a asistenţilor suport reprezintă o altă abordare a procesului de dezvoltare a unei comunităţi. Astfel, cursanţii consilieri locali sunt ajutaţi să identifice nevoile comunităţii din care provin şi să acţioneze, ca reprezentanţi aleşi ai acesteia, pentru dezvoltarea şcolii şi implicit a comunităţii locale.

Totodată, cursanţii sunt abilitaţi în domeniul managementului unei unităţi de învăţământ în contextul comunităţii locale în domenii precum: managementul resurselor, managementul organizaţiei şcolare, managmentului strategic, parteneriatului dintre şcoală şi comunitate.

În plan personal, cunoştinţele şi abilităţile primite şi formate în cadrul cursurilor îi va ajuta pe consilieri să promoveze iniţiative corecte în cadrul Consiliilor Locale pe care le reprezintă. Astfel, ei devin persoane resursă la nivel local.

Ca şi tematică abordata in cadrul cursurilor de formare a consilierilor locali, aceştia au urmat un modul de formare din care fac parte următoarele discipline: Managementul resurselor în instituţiile de învăţământ, Management strategic, Managementul organizaţiei şcolare, Şcoala şi comunitatea.

Cursanţii au afirmat că aceste activităţi le sunt utile în plan local pentru: a implementa mai bine descentralizarea, pentru demararea unor activităţi de parteneriat la nivel comunitar; alocarea eficientă a resurselor comunitare la nivel local; în informarea comunităţii cu privire la nevoile şcolii; identificarea unor alternative de susţinere financiară a organizaţiei şcolare şi de alocare eficientă a acestora la nivel comunitar; în stabilirea unor strategii locale de dezvoltare adecvată a procesului educaţional.Alte articole din Formare de consilieri si asistenti suport
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 ECOTIC


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter