MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Formare de consilieri si asistenti suport Data publicarii: Marti, 08 Decembrie 2009

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii formeaza consilieri pentru descentralizarea invatamantului preuniversitar

investeste_in_oameni.jpgStadiul in care se afla proiectul Ministerului a fost prezentat de catre Laura Chira, Consilier pentru afaceri europene, Asistent proiect, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, in cadrul Conferintei Nationale pentru Management Modern in Educatie, desfasurata in perioada 27-29 noiembrie la Sinaia.
In conditiile in care descentralizarea invatamantului preuniversitar reprezinta o preocupare majora a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, s-a initiat si se desfasoara o ampla campanie de informare pentru institutiile educationale ce vor fi implicate in acest proces.

Astfel, Ministerul implementeaza in perioada 2009 -2011 Proiectul “Formare de consilieri si asistenti suport pentru implementarea Strategiei de descentralizare a invatamantului preuniversitar”, sustinut din fonduri europene si desfasurat in parteneriat cu Academia de Studii Economice, The Red Point si Agentia OSC.

Proiectul are ca obiectiv imbunatatirea managementului si capacitatii unitatilor de invatamant de a gestiona schimbarile antrenate de procesul de descentralizare la scara nationala.

In cadrul proiectului, partenerii realizeaza actiuni pentru informarea si formarea categoriilor profesionale implicate in implementarea descentralizarii, comunicand constant informatii relevante despre descentralizare, la nivel national. In cadrul proiectului, va fi realizat un site oficial al descentralizarii, se va crea o biblioteca virtuala cu documente utile unui help desk eficient, se vor infiinta birouri de asistenta la nivel central si judetean.

Beneficiarii proiectului, profesori din consiliile de administratie ale scolilor, membri ai consiliilor locale si angajati ai inspectoratelor scolare judetene, vor participa la o serie de cursuri de formare pentru implementarea descentralizarii. In urma acestor cursuri, persoanele participante vor acumula cunostinte in domeniul managementului educational si aptitudini pentru identificarea si promovarea de initiative in sprijinul scolilor din comunitatea in care activeaza.

Pana la aceasta dată, in cadrul proiectului, s-au desfasurat cursuri de formare cu aproximativ 420 consilieri locali membri in consiliile de administratie ale scolilor sau in comisiile de invatamant, in cinci centre de formare din orasele: Timisoara, Constanta, Bucuresti, Iasi si Cluj.

Proiectul isi propune ca, in final, in fiecare comunitate locala sa existe persoane-resursa, instruite si competente pentru a consilia institutiile educationale, membrii administratiei publice, opinia publica interesata, in spiritul unui management performant si competitiv, pentru o mai buna gestiune educationala, administrativa si financiara a unitatilor de invatamant din comunitate.

Alte articole din Formare de consilieri si asistenti suport
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 ECOTIC


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter