MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Evenimente Data publicarii: Vineri, 25 Noiembrie 2016

Educație antreprenorială pentru elevi și studenți

dutu_alice.jpgTânăra generaţie trebuie să fie pregătită și să aibă surse de inspirație potrivite, pentru a reuşi în carieră și în viața personală, potrivit lui Alice Duțu, Program Manager, Junior Achievement (JA) România. În prezentarea sa, susținută în fața participanților la Gala Edumanager.ro, Duțu a arătat că, prin intermediul programelor JA, elevii învață cum să se raporteze la contextual economic și social, să își aleagă profesia potrivită, să devină independenți financiar, să creeze locuri de muncă și să dezvolte competențe pentru a lucra în companii modern structurate (comunicare, lucru în echipă, planificare, organizare, competențe digitale etc.).

Categoriile de programe JA vizează dezvoltarea abilităților pentru viață, educația antreprenorială, educația economică, educația financiară, cea pentru sănătate și cea pentru orientare profesională. Învăţarea în aceste programe este bazată pe: exemple, joc, simulări, practică lucru în echipă, dialog, modele și cercetare online și pe teren.

La succesul acestor metode de învățare contribuie și consultantul voluntar, un profesionist sau antreprenor din comunitate, care doreşte să contribuie la educaţie, prin prezenţa la clasă, în cadrul unei ore. Potrivit lui Duțu, implicarea unui consultant voluntar la clasă aduce valoare adăugată programelor, prin experienţa şi exemplele concrete, profesionale şi personale. Consultantul voluntar pregăteşte lecţia, coordonează discuţiile, împărtăşeşte din experienţa proprie și este un model pozitiv pentru elevi.

Cea ce-a patra ediție a Galei Edumanager.ro, organizată pe 24 noiembrie, de Oameni și Companii, la Hotel Pullman din București, a reunit reprezentanți ai instituțiilor de educație, rectori și prorectori ai unităților de învățământ superior, public și privat, inspectori școlari, manageri ai colegiilor și liceelor din țară, profesori, asociații studențești și reprezentanți ai unor companii cu soluții pentru mediul educational.

Jurizarea a fost realizată de comisii de specialitate, cu competențe pentru categoriile pe care le evaluează, alături de editorii portalului Edumanager.ro.

Gala a fost precedată de Conferința Națională Management Modern în Educație, ce le-a oferit participanților informații relevante despre aplicații și soluții de comunicare, destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, legislație, fonduri europene, management instituțional.

Parteneri de Jurizare la această ediţie au fost: Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, Educativa, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Unitatea de Implementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale, UNICEF, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Partenerilor: Telekom, Microsoft, Turnitin, eMAG, ENEL, ECOTIC.Alte articole din Evenimente
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 ECOTIC


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter