MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Invatamant universitar Data publicarii: Luni, 21 Noiembrie 2016

Ziua carierei la USAMV Cluj-Napoca

usamv_cluj.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează pe 22 noiembrie, începând cu ora 9.00, “Ziua carierei” în domeniul ştiinţelor vieţii, în cadrul cadrul proiectului CNFIS-FDI-2016-0028, cu titlul "Creșterea incluziunii sociale a studenților USAMV Cluj-Napoca în vederea sporirii accesului la învățământul superior a elevilor din zona rurală din Regiunea Nord Vest a României". Domeniul vizat al proiectului este creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale şi sporirea accesului la învăţământul superior prin consiliere şi orientare în carieră.

Prin evaluările naționale/internaționale, USAMV Cluj-Napoca este recunoscută a fi o instituție de învățământ superior, etalon în domeniul său de activitate. Misiunea sa se realizează prin dialog cu societatea și adaptarea la nevoile sale, fapt promovat și prin: facilitarea tranziției de la școală la viața activă a studenților din grupurile vulnerabile din cadrul USAMV Cluj-Napoca (mediul rural, orfani, minorităţi etnice, etc) și adaptarea curriculei universitare la nevoile pieței forței de muncă prin promovarea și dezvoltarea de parteneriate cu mediul economic; dezvoltarea și furnizarea de servicii de orientare și consiliere în sprijinul tranziției de la școală la viața activă pentru studenții din domeniul științelor agricole și al medicinei veterinare; facilitarea tranziției elevilor din zona rurală către programe universitare de calitate în domeniul științelor agricole și a medicinei veterinare; facilitarea tranziției elevilor din zona rurală către programe universitare de calitate; inițierea de contracte de colaborare între Universitate și instituțiile de învățământ liceal.

Pentru a crește motivarea în rândul elevilor de liceu s-au încheiat contracte de colaborare cu liceele/grupurile școlare de profil din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, pe baza cărora s-au dezvoltat acțiuni în comun: zilele porților deschise, student pentru o zi etc.

Proiectul presupune furnizarea serviciilor de orientare și consiliere în vederea facilitării tranziției la studiile universitare de licență pentru un grup țintă de 250 de elevi din liceele partenere, cu domiciliul în zona rurală.

Evenimentul se va desfăşura în intervalul 9.00-13.00, iar începând cu ora 14.00, în Aula Magna "Mihai Şerban", elevii din clasele X-XII şi studenţii USAMV Cluj-Napoca, vor participa la prezentarea oportunităţilor de angajare după absolvirea studiilor.

Mai multe informații despre program, sunt disponibile la adresa:

www.usamvcluj.ro/images/evenimente/2016/Ziua_carierei_2016.pdfAlte articole din Invatamant universitar
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 focality
ub.ro


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter