MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Programe / proiecte Data publicarii: Luni, 21 Noiembrie 2016

Acțiuni de prevenție în Colegiile arădene desfășurate de studenți Facultății de Medicină Dentară din cadrul UVVG

uvvg_preventie1.jpgStudenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” au demarat o amplă acțiune de prevenție în școlile din municipiul și judeţul Arad, cu scopul de a îmbunătăți starea de sănătate orală a copiilor.

Coordonați de asist. univ. dr. Ioana Lile, studenții anilor II, III, IV, V și VI din cadrul Facultății de Medicină Dentară au poposit la Colegiul Național Preparandia “Dimitrie Țichindeal”, unde au prezentat elevilor clasei a III-a C, îndrumaţi de prof. învăţământ primar Mariana Crișan, o lecție de educație pentru sănătate orală. Foarte receptivi, elevii au realizat desene tematice și au completat chestionare, la final fiind răsplătiți cu periuțe și paste de dinți.

Asist. univ. dr. Ioana Lile, din cadrul Facultății de Medicină Dentară, a declarat: “Scopul acțiunilor de prevenție este de a îmbunătăți starea de sănătate orală a copiilor, de a reduce numărul de carii, care apar de la o vârstă fragedă și care, până la vârsta maturității, pot evolua și pot duce la pierderea precoce a unor dinți permanenți. Aceste acțiuni de prevenție se desfăşoară în toate școlile din municipiul și județul Arad. Am început acțiunea în această săptămână și în următoarea perioadă se va desfășura în toate școlile din municipiu. Sperăm să aducem beneficii micilor pacienţi. Studenții implicați în acțiune sunt din cadrul Facultății de Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș”, studenți din anul II, III, IV, V și VI, care participând la aceste acțiuni îşi îmbogățesc bagajul de cunoștințe și ajută copiii să aibă o stare de sănătate orală corespunzătoare. Ora de prevenție s-a desfășurat prin prezentarea unei tehnici de periaj corecte, prezentarea structurilor anatomice ale cavității bucale, fiind de fapt o lecție de educație pentru sănătate orală interactivă între studenții noștri și copii”.

“Elevii au fost receptivi, deoarece noi desfășurăm astfel de acțiuni de aproximativ patru ani , iar pe care i-am vizitat anul trecut, se observă o îmbunătățire clară, deoarece au reținut toate informațiile și și-au îmbogățit bagajul de cunoștințe, în ceea ce privește sănătatea orală. După prezentarea tehnicii de periaj și după desfășurarea lecției de educație pentru sănătatea orală, copii au beneficiat de o consultație gratuită și ne-au arătat ce au reținut prin desene sau chestionare. La final, copiii au primit paste și periuțe de dinți”, a precizat asist. univ. dr. Ioana Lile, din cadrul Facultății de Medicină Dentară.

“Cu acest prilej mulțumim conducerii Universității de Vest Vasile Goldiș și în mod special doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, care ne susţine în toate acțiunile noastre de prevenție, precum și domnului decan, conf. univ. dr. Paul Freiman, care ne este alături, dar și studenților, care de fiecare dată participă la aceste activități cu plăcere”, a subliniat asist. univ. dr. Ioana Lile, din cadrul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UVVG.
Alte articole din Programe / proiecte
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter