MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Programe / proiecte Data publicarii: Luni, 21 Noiembrie 2016

Compania Antibiotice Iași susține Ziua europeană de informare despre antibiotice “Antibioticele - folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!”

Ziua-EU-Info-Antibiotice-1.jpgPe 18 noiembrie, cu prilejul Zilei Europene de Informare despre antibiotice (ZEIA) compania Antibiotice Iași a susținut, în calitate de partener, campania de responsabilitate socială inițiată de Societatea Studenților Mediciniști Iași privind informarea populației asupra utilizării corecte a antibioticelor.
Campania ce se desfășoară sub sloganul “Antibioticele - folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!” a debutat cu amplasarea unui cort pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și are ca scop informarea și educarea publicului asupra utilizării corecte a antibioticelor în vederea păstrării eficacității acestora pentru generațiile viitoare. Ieșenii care au vizitat cortul au primit de la studenții mediciniști și reprezentanții companiei pliante cu informații utile despre utilizarea corectă a antibioticelor.


“De doi ani organizăm în parteneriat cu compania Antibiotice o astfel de acțiune de informare. Ca viitori medici, mesajul nostru către publicul larg este că antibioticele salvează milioane de vieți, doar că trebuie corect administrate și prescrise de către medic”, a precizat Eliza Maria Froicu, coordonator proiect din cadrul Societății Studenților Mediciniști Iași.

În cadrul strategiei sale de responsabilitate socială, Antibiotice se implică în campanii de informare privind utilizarea corectă a antibioticelor, atât alături de asociațiile profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și alături de asociațiile studentești și asociațiile de pacienți.

“Antibioticele au fost considerate, încă de la descoperire, un ‘miracol’, datorită impactului lor imediat în scăderea mortalității. Astăzi, acest ‘miracol’ este în pericol, fiind esențială utilizarea lor cu grijă, atât în medicină cât și în agricultură. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să prețuim aceste ‘miracole’. Considerăm că astfel de campanii vor determina o creștere a nivelului de cunoaștere privind utilizarea rațională a antibioticelor pentru păstrarea eficacității acestei prețioase resurse terapeutice pe termen lung”, a declarat medic Mihaela Mosneguțu, Director Medical, în cadrul Companiei Antibiotice.

În acest an, mesajele de informare către populație, în cea de-a 9-a ediție a Zilei Europene de Informare despre antibiotice (ZEIA) sunt:

- nu vă tratați singuri cu antibiotice, acestea pot fi prescrise numai de către medic;

- antibioticele nu sunt analgezice și nu pot vindeca orice boală;

- sunt eficace doar în cazul infecțiilor bacteriene și nu acționează în infecțiile virale (răceală și gripă fără complicații);

- utilizarea incorectă a antibioticelor are drept rezultat doar bacterii mai rezistente la tratamentele cu antibiotice;

- utilizarea responsabilă a antibioticelor scurtează suferințe și prelungește vieți etc.
Alte articole din Programe / proiecte
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 uvvg.ro


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter