MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Invatamant pre-universitar Data publicarii: Marti, 08 Noiembrie 2016

Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia împlinește 97 de ani de la înfiinţare

Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, considerat una dintre cele mai bune instituţii de învăţământ militar şi civil preuniversitar din România, a împlinit 97 de ani de la înfiinţare, prilej cu care au fost organizate marţi, de Ziua patronului spiritual al colegiului (Sfântul Arhanghel Mihail), o serie de festivităţi ce au culminat cu acordarea distincţiei "Emblema de Onoare a Forţelor Terestre" unor cadre didactice şi militare care s-au remarcat prin merite deosebite.

"Rezultatele pe care le-au obţinut (elevii colegiului - n.r.) sunt de excepţie. Aceste rezultate nu puteau fi obţinute dacă nu aveau dascăli de excepţie şi instructori de excepţie", a afirmat şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent dr. Dumitru Scarlat, cel care a înmânat distincţia "Emblema de Onoare a Forţelor Terestre" mai multor cadre militare şi didactice.

Acesta a subliniat că a fost "un privilegiu" pentru el să ofere "Emblema de Onoare" dascălilor şi foştilor comandanţi care au pregătit zeci de generaţii şi mii de ofiţeri pentru Armata Română. "Consider că acest gest este nesemnificativ pentru efortul pe care aceşti oameni l-au făcut pentru noi, pentru Armata Română", a conchis general-locotenent dr. Dumitru Scarlat.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre a primit, la rândul său, din partea comandantului colegiului din Alba Iulia, colonel Marcel Domşa, Placheta de Onoare şi o icoană cu Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

Au mai primit plachete de onoare şi o serie de generali şi colonei, absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, dar şi instructori, cadre didactice şi elevi ai şcolii care au avut rezultate deosebite.

Înfiinţat în 1919, Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" îşi are sediul în Alba Iulia din anul 1975. Colegiul a funcţionat iniţial la Târgu Mureş, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la Timişoara şi, din 1977, la Alba Iulia. "Au fost luate în calcul mai multe localităţi din Transilvania pentru amplasarea liceului, municipiul Alba Iulia fiind ales, în final, datorită poziţiei şi locului în istoria naţională, precum şi a influenţei oamenilor politici de la acea vreme", a menţionat colonel Marcel Domşa. Acesta a precizat că în colegiu şi-au desăvârşit pregătirea 65 de promoţii, însumând aproape 7.000 de tineri, fiind consacrat printre cele mai bune instituţii de învăţământ militar şi civil preuniversitar din România. "Colegiul este şi trebuie să rămână o şcoală de elită. Acesta este obiectivul şi motivaţia muncii noastre. (...). De aici au plecat spre cariere strălucite absolvenţi, astăzi ofiţeri cu înalte responsabilităţi pe treptele ierarhiei militare, ingineri, medici, cadre didactice universitare, magistraţi, ambasadori, ataşaţi militari, specialişti în economie, administratori ai unor importante instituţii şi firme din România şi străinătate", a declarat Domşa.

El a adăugat că în prezent colegiul dispune de toate cele necesare îndeplinirii misiunii la standarde ridicate, condiţiile de viaţă şi de învăţătură ale elevilor fiind dintre cele mai bune. Colonelul Domşa a amintit şi că în ultimii cinci ani procentul de promovare la examenele de Bacalaureat a fost de 100%, iar cel de admitere în cadrul academiilor a depăşit 90%, culminând anul acesta cu un procent de 97,5%.

Manifestările au cuprins şi oficierea unei slujbe de pomenire a voievodului Mihai Viteazul, dedicată, de asemenea, şi memoriei eroilor absolvenţi ai colegiului. Din program nu a lipsit un spectacol aniversar susţinut de formaţiile artistice ale elevilor colegiului. Totodată, marţi a avut loc şi Ziua Porţilor Deschise. AGERPRESAlte articole din Invatamant pre-universitar
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 focality
ub.ro


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter