MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Tinerii impotriva violentei Data publicarii: Marti, 12 Aprilie 2011

„Proiectul doreşte să refacă sistemul de raportare şi monitorizare a cazurilor de violenţă şcolară”

tanase_simona.jpgUn interviu cu Simona Tănase, managerul proiectului “Tinerii împotriva violenţei”, Consilier în cadrul Unităţii de Implementare a Proiectelor Finanţate din Fonduri Structurale a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului- Ce a adus nou proiectul „Tinerii împotriva violenţei”, din punctul de vedere al demersurilor concrete de prevenire şi combatere a violenţei şcolare?
- Proiectul „Tinerii împotriva violenţei” reprezintă primul proiect strategic finanţat din Fonduri Structurale în care beneficiar este Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi care se adresează întregului sistem educaţional. Prin parteneriatul propus, Proiectul doreşte să refacă sistemul de raportare şi monitorizare a cazurilor de violenţă şcolară, să organizeze activităţi de formare a cadrelor didactice, să îmbunătăţească sistemul de comunicare şi să promoveze activităţi de voluntariat.

- Cum evoluează proiectul în acest moment? Ce activităţi sunt în derulare şi care este impactul asteptat al acestora?
- Toate activităţile sunt continue, le vom desfăşura până la finalizarea proiectului, la sfârşitul lunii octombrie. Organizăm cursuri de formare pentru 2.700 de persoane din grupul ţintă (inspectori, directori, consilieri şcolari, cadre didactice din Consiliul de administraţie), urmează trei conferinţe naţionale, un Forum al Copiilor şi o tabără de vară. Astfel de activităţi au avut loc şi în cursul anului trecut aşa că ştim cât sunt de aşteptate, de binevenite în şcoală.

- Care au fost principalele provocări întâmpinate în cadrul proiectului “Tinerii împotriva violenţei”?
- În primul rând experinţa parteneriatului public - privat. Am avut alături o instituţie publică, un ONG şi un partener privat, fiecare aducând plus valoare prin experienţa proprie. Apoi, derularea unor activităţi în întreaga ţară, experienţa cursurilor de formare derulate în cascadă, cursuri organizate atât faţă în faţă, cât şi on-line.

- Cum va evolua în opinia dumneavoastră, parteneriatul strategic între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Organizaţia Salvaţi Copiii şi Agenţia „Oameni şi Companii”?
- Parteneriatul va continua şi după încheierea proiectului, există preocupări de lucru comune şi intenţia depunerii unor noi proiecte. Oamenii au învăţat să lucreze împreună, au iniţiative constructive în folosul şcolii, iar ideile lor se regăsesc şi în alte iniţiative.

- Ce semnificaţii pe termen lung credeţi că va avea proiectul, în contextul demersurilor de prevenire şi combatere a violenţei şcolare?
- După 3 ani de implementare a proiectului sunt convinsă că se va forma o echipă de profesionişti la nivelul întregii ţări, oameni pregătiţi să prevină şi să combată violenţa şcolară, să dezvolte programe şi parteneriate utile şcolii.
Alte articole din Tinerii impotriva violentei
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 focality
ub.ro


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter