MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Tinerii impotriva violentei Data publicarii: Luni, 01 Noiembrie 2010

Oportunităţi de promovare în cadrul proiectului “Tinerii împotriva violenţei”

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Agenţia OSC (“Oameni şi Companii”), Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi Organizaţia „Salvaţi Copiii", vă prezintă proiectul “Tinerii împotriva violenţei” şi vă propun în cele ce urmează, prezentarea succintă a două dintre instrumentele de comunicare ce pot fi folosite pentru promovarea activităţilor de prevenire şi combatere a violenţei şcolare: site-ul proiectului „Tinerii împotriva violenţei” şi serviciul de trimitere a comunicatelor de presă, “Comunicom”.


Cele două instrumente creează pentru instituţiile din domeniul educaţiei, oportunităţi complexe de comunicare şi de promovare la nivelul publicului larg, dar şi de informare, schimb de experienţă şi nu în ultimul rând, de actualizare profesională, prin facilitarea relaţionării în interiorul publicurilor specializate. Agenţia “Oameni şi Companii” sprijină astfel dezvoltarea comunicării directe active, un concept care stă la baza tuturor produselor şi serviciilor sale - de la cele focalizate pe anumite teme de proiect, până la cele care oferă o viziune de ansamblu, cum ar fi portalul EduManager.ro, - unul dintre principalele repere în informarea pe domeniul educaţiei.

În continuare, vă invităm să parcurgem împreună cele mai importante precizări privind instrumentele de comunicare propuse, pentru a maximiza rezultatele ce pot fi obţinute prin integrarea lor în activitatea curentă a instituţiilor din domeniul educaţiei.

1. Site-ul “Tinerii împotriva violenţei” - http://tineriimpotrivaviolentei.edumanager.ro/, construit pe platforma www.edumanager.ro/ - oferă un cadru de discuţie specializat, privind demersurile de prevenire şi combatere a violenţei şcolare, contribuind astfel la difuzarea exemplelor de bune practici şi la includerea lor în activitatea curentă a instituţiilor din domeniul educaţiei.

Informaţiile pe care doriţi să le promovaţi pe site-ul proiectului “Tinerii împotriva violenţei” vor fi mai accesibile publicului larg, dacă instituţia dumneavoastră şi eventual partenerii implicaţi în demersurile pe care le-aţi derulat pentru prevenirea şi combaterea violenţei şcolare, au posibilitatea să posteze pe propria pagină web, un link către site-ul proiectului. Pentru aceasta, este de ajuns ca administratorul dumneavoastră de site să solicite sigla oficială a proiectului “Tinerii împotriva violenţei”, la adresa ramona.pirlac@osc.ro.

2. Servicul „Comunicom” este una dintre cele mai dinamice oportunităţi de promovare, oferită în cadrul proiectului „Tinerii împotriva violenţei”, de către Agenţia OSC. Este un concept dezvoltat pentru a răspunde la nevoile organizaţionale de comunicare pe plan extern, prin facilitarea livrării comunicatelor de presă către toate instituţiile de presă din România, înscrise în baza de date permanent actualizată. Serviciul eficientizează fluxul de comunicare, informare şi promovare a organizaţiilor, întrucât foloseşte un canal direct de comunicare cu presa şi asigură trimiterea rapidă a comunicatului către un pol complex de receptori (redacţii de presă scrisă, audio - vizuală, online etc.).

Această oportunitate de promovare poate fi accesată gratuit în cadrul proiectului “Tinerii împotriva violenţei”, de către instituţiile de învăţământ, inspectoratele şcolare judeţene, centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională sau instituţiile de formare. Organizaţiile pot trimite gratuit comunicate de presă, pentru a promova exemple de bune practici în prevenirea şi combaterea violenţei şcolare, pentru a populariza rezultatele unor studii de cercetare în acest domeniu sau pentru a clarifica, atunci când este nevoie, aspecte referitoare la incidente grave de violenţă şcolară, ce impun informarea rapidă şi corectă a opiniei publice.

Pentru a trimite efectiv comunicatul de presă prin serviciul „Comunicom”, organizaţiile trebuie doar să transmită către Agenţia OSC, la adresa ramona.pirlac@osc.ro, un email prin care se solicită crearea unui cont pentru serviciul sus amintit. Veţi primi un user şi parolă şi veţi fi informaţi cu privire la paşii pe care trebuie să îi urmaţi.
Alte articole din Tinerii impotriva violentei
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter